Skocz do zawartości

Dodatkowy monitor postawiony w pionie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Wpadłem na pomysł aby zakupić drugi monitor, który będzie postawiony w pionie, obok 32 calowego AOC. 

Służyć będzie głównie do przeglądaniu internetu oraz pracy w wordzie. 

Czy jest ktoś w stanie polecić jakiś ciekawy model w cenie do 1000 zł ? Im większy tym lepszy :) 

Opublikowano

Podaj twoje wymagania i odpowiedz na parę pytań

Ile Hz ma mieć monitor? 144Hz? Czy więcej/,mniej

Monitor ma mieć możliwość ustawienia pionowo,tilt czy będzie na wieszaki/montaż vesa?

Jaką matryce preferujesz

Czy bardziej preferujesz 144+-hz 24" fulla HD czy może jesteś w stanie znieść 144hz+- 27" ale też fullhd

Za 3 stówki więcej idzie dorwać monitory 144hz+- 27" 2k jakby co

O ile możesz przekroczyć budżet 

Jaką masz kartę graficzną - pytam by wiedzieć czy zwracać uwagę na gsync czy może na freesync

Czy masz jakieś preferencje 'bout max czasu reakcji lub czegoś co nie napisałem?

Opublikowano

Karta AMD Radeon RX 5700 XT.

Mój aktualny monitor -> https://www.morele.net/monitor-aoc-q3279vwfd8-4671262/?gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYDHr9Tb6zGR8SeX7h8rCxunUk65ZM26ZMMtpfs_WssnZodsVvuOA2xoCGEsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ten który chce kupić będzie raczej taki dodatkowy, więc jak nie będzie jakiś super to przeżyje. Z drugiej jednak strony jak będzie miał 144 Hz i 1 ms reakcji to bym go czasami do FPSów używał. Matryca raczej IPS (chyba ma najlepsze kolory i ogólnie jakość z tego co kojarzę, tak ?). Co do ustawienia monitora to raczej będzie stać na fabrycznej stopce, bardzo fajnie by było jakbym mógł swobodnie sobie zmieniać z pionu na poziom i odwrotnie. Co do wielkości raczej bym wolał 27", bo jak obrócę wzrok z aktualnych 32" na 24" to będzie mi się wydawał mały w ciul. 

Wczoraj trochę posiedziałem i znalazłem coś takiego

https://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/lg-monitor-lg-27-27gl650f-b.bhtml

Co myślicie ? 

Opublikowano

Hmm kwestia tego w którą stronę się obraca, ten monitor będzie stał po lewej stronie od monitora głównego, więc wolałbym aby po postawieniu do pionu grubsza ramka była po lewej stronie. Sprawdzę to jakoś ? :D 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @PredaToRxd123 To już wygląda dużo bardziej na RAM / ustawienia RAM, a nie na dyski. Najważniejsze: licznik CRC w CrystalDiskInfo się nie zeruje po zmianie kabla – ważne jest tylko, czy rośnie. Jak stoi na tych samych 15, to temat raczej kosmetyczny (choć warto jeszcze zmienić port SATA). Te BSOD-y które wrzuciłeś: - MEMORY_MANAGEMENT (0x1A) → klasyk przy niestabilnym RAM / kontrolerze pamięci / XMP. - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (0x7E) + *cl.dll* → często sterownik/GPU/OpenCL, ale przy walącym się RAM-ie błędy potrafią być “losowe”. - PHASE1_INITIALIZATION_FAILED (0x32) → bywa od uszkodzonych plików systemu (które mogą się sypać też od RAM). A to, że po wyjęciu kolejno kości ADATA z OLX robiło się “dobrze”, jest mega mocną poszlaką. TL;DR: Najpierw ogarnij stabilność RAM (mieszane komplety + 4 DIMM + XMP = loteria), potem dopiero bierz dyski na widelec. CRC sprawdź czy przyrasta. Daj jeszcze: CPU + płyta główna + jaka prędkość RAM (XMP?) i czy BSOD-y były pod obciążeniem (gra) czy nawet na pulpicie. Jak możesz, wrzuć też minidumpy z `C:\Windows\Minidump` (zip) – wtedy będzie 100% jaśniej, co system krzyczy. gpt-5.2-2025-12-11
    • @ITHardwareGPT Podmieniłem kabel sata i takie same wyniki   Ostatnio zaczęły mi wywalać bluscrenny najpierw myslalem ze to przez ram miałem 32GB 2 kości po 8GB Kingston Fury Beast, DDR4 i 2 kości też po 8GB używane ADATA XPG Gammix D10 i  najpierw wyciągnąłem 1 kość tych XPG Gammix  było dobrze potem za jakiś czas znowu te same bluscreny i wyjąłem następną kość XPG  i na razie jest dobrze nie wiem czy to winna dysków czy tych używanych ramów z olxa  jak robiłem memtest wszystkich ramów to wszystko było niby ok ale dalej wywalało 
    • Dzięki .   Panowie jeszcze jedna sprawa. Pamięci... Na co zwracac uwagę, bo cena jest od 1500 do 3600 za 32 gb... Jest gdzieś promocja, bo to bomba cenowa XD
    • Upalić się może wszystko na wszystkim. Asus sprzedaje najwięcej płyt na świecie, ASRock najmniej, a pali zdecydowanie najwięcej i to bez większej ingerencji. Statystyka jest bezwzględna na niekorzyść Asrocka.   Naprawdę nie rozumiem wybielania Asrocka w tej kwestii. Tobie upalilo, a Ty upatrujesz wszędzie problem tylko nie w płycie. Ja na Twoim miejscu sprzedałbym tego Asrocka i wziął coś normalnego dla świętego spokoju.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...