Gość pc123 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Cześć, Mam pytanie o to jak zmienić prędkość wentylatorów z przodu obudowy (fabrycznie zamontowanych) w obudowie Fractal Design Meshify S2 TG Light? Płyta główna Aorus Master Z490. Pozdrawiam :)
PsyhoMir 1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Sprawdziłem obudowę i pokazuje, że masz te dwa wentylatory z przodu: https://www.fractal-design.com/products/fans/dynamic/dynamic-x2-gp-14/black/ Są to 3 pinowe wentylatory, które jak rozumiem są podpięte do płyty głównej? Powinieneś mieć to w BIOSie (Settings>Smart Fan 5).
Adamm 0 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Mam takie coś. FAN 2 pokazuje mi 450rpm aczkolwiek jest to wentylator z tyłu obudowy. Przy pozostałych pokazuje mi 0rpm..
Pan Mateoo 89 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie są to wentyle ktorymi mozna zmieniac predkosci najwidoczniej Jeśli będziesz chciał zmienić predkosci wentylatora patrz by miał sterowanie PWM
Gość Aeternitas Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 No można wlutować rezystor jeśli chcesz zmniejszyć prędkość
Adamm 0 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Wolałbym niczego nie wlutowywać Jeżeli nie ma możliwość zmienić ich prędkośc (dziwne bo wentylator z tyłu da się regulować) to wolałbym kupić jakieś nowe, ciche, które da się regulować ;)
PsyhoMir 1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Dziwne. Jeśli wentylatory są podpięte do płyty głównej, to powinny być widoczne w BIOSie. Otwórz obudowę i sprawdź do czego są podłączone.
Rekomendowane odpowiedzi