Skocz do zawartości

Problem z Klawiaturą (Przycisk SHIFT) Laptop Lenovo win 8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od paru tyg borykam się z bardzo irytującym problemem, podczas korzystania z komputera po pewnym czasie klawiatura dosłownie "wariuje".

System zachowuje się tak jakbym miał wciśnięty przycisk SHIFT, zamiast 123 jest !@# zamiast / jest ? itp. wszystko jest z dużej litery + kliknięcie na stronę otwiera ją w nowym oknie tekst automatycznie się zaznacza jako większa część i ogólnie dosłownie tak jakby shift był cały czas wciśnięty.

Jedyne co "pomaga" na krótką chwilę (jakieś 5-10 min lub czasem dłużej) to przejście w tzw. pasek zadań (logo windows na dole pasku lewy róg, dodam jeszcze aby kliknąć na logo muszę najpierw wdusić capslocka żeby w ogóle zareagował pasek menu na kliknięcie myszką). wpisanie w wyszukiwarce klawiatury ekranowej. Co dziwniejsze klawiatura ekranowa nie "widzi" aby któryś z shiftów był wciśnięty ale jeśli kliknę na shifta a potem z powrotem go wyłączę wszystko działa jak powinno ale jak już pisałem potem przeskakuje z powrotem...

Klawiatura nie została w żaden sposób uszkodzona mechanicznie/zalana ustawiona klawiatura jest na język polski programisty, system sprawdzałem avastem, malwarebytes i nie zanazłem żadnego virusa, próbowałem "usunąć klawiaturę ponownie uruchomić system ale to działa na 5-10 min... potem znów samoczynnie przeskakuję. Do tego dzisiaj po wciśnięciu lewego shifta system nie reaguje a przy wduszeniu prawego shifta niby normalnie ale przy próbie wduszenia litery c lub t, tak jakbym nic nie wdusił gdzie przy wciśnięciu lewego co prawda nie powiększa ale litera c lub t pojawia się. 

Odwiedziłem 50 stron z wątkami lecz nie mogłem znaleźć rozwiązania także Błagam was o pomoc !

Dziękuję i pozdrawiam Damian.

P.S W czasie pisania tego tekstu klawiatura przeskoczyła mi 3x...

Opublikowano

Do tego przeczyściłem oba przyciski bez rezultatów i jeszcze jak włączam przeglądarkę firefox to che ona się włączyć w trybie awaryjnym kiedy shift "wariuje"

Opublikowano

Witam prawdopodobnie wszystko na to wskazuję na allegro zamówiłem już nową, ponoć instalacja jest dziecinnie prosta :).

Pozdrawiam temat do zamknięcia.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...