Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie proponuję upewnić się, że wszystko zostało złożone poprawnie, spróbować przełożyć pamięć RAM do drugiego slotu, ew. wyczyścić styki pamięci RAM, spróbować wyjąć baterię z płyty głównej na minutę, żeby ustawienia się wyczyścił. Karta graficzna była sprawdzana w innym komputerze?

Opublikowano

Chyba jest tylko 1 kość w tym zestawie. Spróbowałbym jeszcze wyjąć procesor, przedmuchać socket i wyczyścić styki w procesorze. Jest opcja, że coś z trójki procesor, płyta albo RAM jest uszkodzone. Zasilanie płyty podłączone oczywiście 24-pin oraz 8-pin, tak?

Opublikowano

Tomcug ma rację, najpewniej jest to wina trójki. Niestety bez podmiany komponentów ciężko będzie ustalić w której części jest usterka.

Zadziwiające jednak jest to, że mysz i klawiatura świecą, co wskazywałoby na to że komputer przechodzi POSTa. Wydaję mi się, że podejrzanym numer jeden jest płyta główna. Możliwe, że komunikacja z portem pcie x16 jest wadliwa.

Opublikowano
16 minut temu, ALBERTO napisał:

A dioda numlock też? Dodam ze nie mam obecnie podłączonego dysku i tak jakby był w biosie gdy klikne przycisk to odrazu sie wyłącza

Możesz spróbować podpiąć dysk, jeśli komputer załaduje system to wyłączanie z przycisku powinno zająć chwilę. Będziemy wtedy co nieco więcej wiedzieć ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jak dadzą 5090 za 1900-2000$ to pewnie 5080 za okolice 1200-1400$. No tanio to już bylo
    • Cześć. Z góry przepraszam za ilość tekstu ale nie mam z kim o tym podsykutować  Postanowiłem, że w niedalekiej przyszłosci chciałbym złożyć nowego PC. Nie śpieszy mi się więc po prostu łapie to, co wpada w fajnych cenach. Z kartą pomyślałem, że poczekam do premiery RTX 5xxx, celuje w ~ 5080, poza tym 7800 lub 9800x3d Chcialbym złozyc tym razem biały zestaw z fajną obudową ( cos w okolicach LianLi o11 Dynamic + 6 Lian Li Uni Fan SL120) Posiadam jednak voucher allegro, na 900zł ważny do 1 grudnia (zakupy za min 2k) oraz jeden na 300zł, do Euro RTV, też ważny do 1 grudnia Muszę je jakoś wykorzystać wiec stąd moje pytanie, co moge śmiało kupić już teraz / na co polować w okolicach black friday, co raczej nie trafi sie w jakiś super cenach do lutego-marca? CPU odpada bo mam nadzieje, że ich cena sie ustabilizuje/spadnie do lutego lub zwiekszy sie dostepnosc 9800   Myslalem o  Allegro: - ASRock B650 STEEL LEGEND - 891 - Obudowa Lian Li O11 Dynamic EVO RGB - 775  i do tego - jakiś RAM, tylko jaki? (allegro lub euro) - Lian Li Uni Fan SL120 V2 120mm 3szt. Biały + Hub 400 (allegro lub euro) te 4 rzeczy raczej nie wpadną na jakąś super promkę w najbliższym czasie Chyba że zamiast RAM który mogę upolować w te kilka miesięcy wybrać PSU? 650 moze nie wystarczyć pod 5080 Z rzeczy które mi jeszcze przychodzą do głowy to czy może nie kupić od razu te 6 sztuk wentylatorów a polować na ram i psu. Jaką byście przyjeli taktyke na moim miejscu? Czy Navis EVO 240 sobie poradzi z 7800/9800? Czesci ktore posiadam obecnie to: RAM DDR4 Corsair 16GB(2x8GB) 3600MHzCL18 Vengeance  PSU Seasonic Core GM650W 80 Plus Gold  CPU Intel Core i7-9700K  SSD ADATA 1TB M.2 PCIe NVMe XPGSX8200 Pro GPU Geforce RTX 2070 Super MOBO GIGABYTE Z390 GAMING X CASE SILENTUM PC ARMIS AR7X EVOTG  CPU COOLER SilentiumPC Navis EVOARGB 240  
    • Ona fajna jest, bedziesz zadowlony.   Ciekawia mnie jakeis testy, moze DF wrzuci cos i pokaze czy warto dorzucac ram. Nie wiem czy w moim przypadku nie lepiej kupic 2x16 i zrobic nieco nizsza predkosc na wszystkich, bo 64GB w 7000+ nie znajde, a nawet jakbym znalazl to ceny wyrywaja z butow. 
    • Mi by dupa z bólu odpadła.
    • Tv żadko się wymienia w realnym życiu
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...