Żan Pier Maga 0 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Witam, chcę poprosić użytkowników tego forum o pomoc w złożeniu zestawu w kwocie do 7000-8000 zł. Zastosowanie komputera: Homerecording - praca w DAW w tym renderowanie ścieżek, duża ilość wtyczek VST oraz granie w gry, starsze ale też chciałbym móc zagrać w nowsze tytuły RPG. Model i rozdzielczość mojego monitora: XB2783HSU-B3 27" AMVA LED, Rozdzielczość 1920x1080 75Hz W dalszej przyszłości zakup monitora z wyższą rozdzielczością. Komputer chcę kupić w najbliższych dniach, tygodniu. Potrzebuję wszystkich części. Mam myszkę, klawiaturę, Windows, monitor, interfejs audio Audient ID4, nagłośnienie. Potrzebuję też: 1) Dysk SSD 1TB, Dysk SSD 2TB. 2) Nagrywarka CD, DVD - zewnętrzna Zależy mi na tym aby komputer pracował cicho. Obudowa: Wygłuszająca dźwięk i przy tym przewiewna aby się komputer nie grzał zbytnio. Pozdrawiam
x-kom 64 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Cześć, w Twojej pracy najważniejszy jest procesor i pamięć RAM. Proszę, zestaw na i5 13600KF + RTX 3070. Zgodnie z prośbą, w zestawie od razu dwa dyski SSD (płyta ma tylko jeden radiator, więc dobrze by było dokupić jakiś radiator na drugi dysk). https://www.x-kom.pl/lista/9pbnf8gtc
Żan Pier Maga 0 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2023 A jaki ten radiator dobrać? Czy i5 13500, 3,5 Ghz a i5 13600KF, będzie wyczuwalna dla mnie różnica?
Rekomendowane odpowiedzi