-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DżonyBi · Opublikowano
Nic, ale mysle o zmianie na AM5 i powoli podpytuję. Na razie wyglada to tak. -
Przez Dirian · Opublikowano
9700X jest około 7-10% wydajniejszy w grach, więc zawsze coś, ale 7700 zdecydowanie bardziej się opłaca. Dobrą opcją jest jeszcze i5 14600KF. Jest wydajnościowo podobny do Ryzen 7 9700X a kupisz go za około tysiaka. Jakiś czas temu były nawet promki za ~ 880 zł, ale raczej prędko nie wrócą bo dolar wystrzelił jak szalony. Warto go jednak wesprzeć jakimś szybszym RAM-em (coś w stylu 7200 MHz CL32), np. https://www.ceneo.pl/150623440#tag=nph_row_promotion Z minusów to płyty Z790 są ciut droższe od B650, ale co jakiś czas idzie kupić coś w promce. No i drugi minus, nic lepszego już w przyszłości na tę płytę nie wsadzisz (poza i7 / i9 14 gen ale to nie będzie się opłacać), ale jak to komp na kolejnych 10 lat, to raczej nie ma się czym martwic Jeszcze ewentualnie trzeci minus - żre więcej prądu pod obciążeniem od Ryzenów, ale można zrobić UV i to trochę okiełznać. Przy i5-tce jeszcze nie ma tragedii jak przy i7 i i9. -
Przez MaxaM · Opublikowano
Ja jeszcze dodatkowo bym dodał, że kraj śpiący na surowcach powinien być bardzo bogaty. Ludzie powinni żyć w dostatku. A co mamy w Rosji? Ogółem ubóstwo i garstkę ludzi śpiących na kasie. Także tak, Rosja nie potrafi wykorzystywać surowców -
Przez Reddzik · Opublikowano
Nawet na full średnich detalach, różnych detalach, za każdym razem gdy się wychodzi z budynku czy to w mieście, czy gdzieś poza zawsze następuje takie dziwne rozjaśnienie wszystkiego. Strasznie to irytuje, i psuje odbiór gry, która i tak jest brzydka, a to jeszcze jest gorsze. Detale pokazane w 1:15. Specjalnie ustawiłem na wysokie, dystans i tekstury średnie, włosy niskie. Pokazać vram w mieście i poza nim. DLSS performance. W mieście spadek fps poniżej 40fps, czego normalnie na gorszych detalach nie ma. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
GPU brakuje Mhz Win 10 sporo daje, ale win 11 22h2 i 23h2 tez sa niezle dla wynikow CPU. Te 438Fps to mialem z Turbo mode.(smt off) Bez Turbo 425~ na rozkreconych wiatrakach. 0% wskazje na słabszy wynik procesora, dlatego GPU bottleneck nie wystepuje. Poza tym mozesz miec np 4090 wiec jest lepsze od 4080. Stad masz 0% co oznacza ze procesor pracowal z pełnym potencjałem podczas benchmarku
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi