Kes Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jaki laptop do codziennego użytku w domu polecacie za 3-3,5k? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igrz Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Codzienny użytek? Znaczy bez gier? Jeśli tak to: https://www.x-kom.pl/p/276040-notebook-laptop-156-dell-inspiron-5558-i5-5200u-8gb-2401000-win10-fhd-920m.html świetna mtryca IPS fullHD, matowa, szerokie kąty dobry kontrast, dobry dostęp do podzespołów, niskie temperatury podczas pracy, cichy, serwis D2D, czyli serwisant przyjeżdża do Ciebie i naprawia w Twoim domu bez wysyłania na uciążliwe serwisy. Przyda się szczególnie SSD 240 GB a na magazyn zewnętrzny dysk gratis, no i system w cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 I do tego są dwie alternatywy: Z51 od Lenovo, który będzie trochę droższy, ale też lepiej wykonany... i Thinkpad E550, który będzie jeszcze droższy, jeszcze lepiej wykonany i brzydszy - jak ktoś zajadle patrzy na stylistykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7niebo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Może brogi i brzydki, ale niezniszczalny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Tyle tylko, że nowe Thinkpady to już nie jest to, co stare od IBM ze stopów magnezowych. Nowe Thinkpady to już tylko Ideapady + lepsze tworzywo i akumulator, ale jak ma być używany w domu, to na co komu aku jakiejś wyższej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7niebo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Zawiodłem się, myślałem, że obudowa będzie przynajmniej alu a tu taki bubel. Edytowane 7 Marca 2016 przez 7niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kes Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dokładnie, codzienny użytek = bez gier A i ładnym designem nie pogardzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igrz Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To bierz mojego Inspiriona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kes Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A co sądzicie o tym? https://www.x-kom.pl/p/270796-ultrabook-133-asus-ux305ca-fc050t-m3-6y30-4gb-128ssd-win10-bialy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To już jest ultrabook. Jak będzie używany tylko w domu, to nie wiem, czy jest sens dopłacać za długą pracę na aku i energooszczędny proc, lekką konstrukcję, wszystkie te mobilne bzdety. Do tego to jest tylko 13.3'', więc jak na stacjonarny, to jednak mało. Postaw sobie 15,6'' i 13,3'' obok siebie, to zobaczysz w czym jest rzecz. Dochodzi jeszcze kwestia wydajności: wszystko powyższe jest szybsze, acz do zwykłej pracy biurowej to ten Skylake SoC wystarczy. Tym bardziej, że takiego to można bez obaw na kołdrę zabrać czy coś - tu się właściwie nie ma co grzać. W Skylake-U też niby nie, ale jednak różnica w TDP jest ogromna (bodajże 4,5 vs 15 W). Generalnie musisz sobie odpowiedzieć na jedno zasadnicze pytanie. Czy na pewno chcesz komp tylko do drobnej pracy biurowej vide Office, e-mail czy jednak będzie odpalany na tym jakiś Photoshop, Corel, czy coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kes Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nic skomplikowanego, najprostsze czynności ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7niebo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) To maka moze. Edytowane 7 Marca 2016 przez 7niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesther Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Do codziennego użytku i to jeszcze w domu, nie bierz tego Ultrabooka Asusa, on sie nadaje do torebki i do łóżka jako maszyna facebookowa, ale tak mały ekran, nieważne czy 1080p czy 8K będzie męczący bardzo na codzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa0flaf Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Ja bym szukał MacBooka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7niebo Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) 2 godziny temu, kosa0flaf napisał: Ja bym szukał MacBooka W tym budżecie to tylko refurbished lub uzywki ;) Edytowane 11 Marca 2016 przez 7niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa0flaf Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Refurby nie są takie złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7niebo Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 4 minuty temu, kosa0flaf napisał: Refurby nie są takie złe A czy ja napisalem coś o tym, ze są złe? :V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa0flaf Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 3 minuty temu, 7niebo napisał: A czy ja napisalem coś o tym, ze są złe? :V Absolutnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi