RTXnietylko4060tiUSER Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) @Phoenix. Powod jest prosty, gry zakupionej cyfrowo nie sprzedaz ani nie pozyczysz. Wyeliminowanie pudelek to czysty zysk dla Sony, odpada logistyka i dystrybucja. Myslisz ze PRO w wersji digital only to przypadek? Prosze Cie.... Edytowano %s o %s przez RTXnietylko4060tiUSER Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ntt_system Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s ciekawe jak będzie z dostępnością konsol i ile będzie anulowanych preorderow Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix. Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) https://www.ppe.pl/news/355639/ps5-digital-sprzedaje-sie-fatalnie-decyzja-sony-budzi-zdziwienie.html "Standardowa wersja konsoli z napędem optycznym zdominowała rynek, stanowiąc aż 82% wszystkich sprzedanych jednostek w USA. Model PS5 Digital Edition musiał zadowolić się zaledwie 18-procentowym udziałem w rynku." A udzial cyfry dzis to ok 75%-80% wszystkich gier PSN Store. Wiec sony nic nie musi sztucznie ograniczac bo nawet osoby z napedem kupuja cyfry ;) Wiec nie szukałbym tutaj w napedach jakiegos spisku sony Przy tajkiej sprzedazy digital nikt nie produkuje napedow na potege. Edytowano %s o %s przez Phoenix. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroczneWidmo Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Tylko takie rzeczy robi się zupełnie inaczej niż ograniczenie dostępności napędów Których generalnie jest sporo, tylko wiele hurtowni póki co je chomikuje. Uwielbiam teorie spiskowe. Dystrybucja fizyczna to ciągle istotna część sprzedaży, szczególnie wśród graczy z lat 70 i 80, oraz początku 90. Mam ziomka co ogarnia ten biznes od ponad dekady i wiem jak to wygląda od zaplecza. 2 minuty temu, ntt_system napisał: ciekawe jak będzie z dostępnością konsol i ile będzie anulowanych preorderow Konsol jest od zawalenia. Trudno wyrokować tylko czy SONY tyle tego wyprodukowało, czy tak słabo to się sprzedaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix. Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 3 minuty temu, ntt_system napisał: ciekawe jak będzie z dostępnością konsol i ile będzie anulowanych preorderow Nie bedzie nic anulowane bo nie bedzie zadnych problemow zdostepnoscia ;) potwierdzone info. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTXnietylko4060tiUSER Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @MroczneWidmoW takim razie nie rozumiem dlaczego konsola jest w formie digital only. Dlaczego nie mozesz kupic zestawu z napedem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 7 minut temu, Phoenix. napisał: https://www.ppe.pl/news/355639/ps5-digital-sprzedaje-sie-fatalnie-decyzja-sony-budzi-zdziwienie.html "Standardowa wersja konsoli z napędem optycznym zdominowała rynek, stanowiąc aż 82% wszystkich sprzedanych jednostek w USA. Model PS5 Digital Edition musiał zadowolić się zaledwie 18-procentowym udziałem w rynku." A udzial cyfry dzis to ok 75%-80% wszystkich gier PSN Store. Wiec sony nic nie musi sztucznie ograniczac bo nawet osoby z napedem kupuja cyfry ;) Wiec nie szukałbym tutaj w napedach jakiegos spisku sony Przy tajkiej sprzedazy digital nikt nie produkuje napedow na potege. Ja będę tak długo kupował konsole z napędem (lub osobno napęd) jak długo będą takie produkować:) Lubię mieć grę fizycznie i zawsze mogę odsprzedać dalej lub kupić używkę. Ceny i promocje na gry cyfrowe w PS Store zostawie bez komentarza haha. Dlatego do PROsiaczka też dokupie napęd, mam nadzieję, że ceny w lutym/marcu będą już bardziej normalne. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 2 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: @MroczneWidmoW takim razie nie rozumiem dlaczego konsola jest w formie digital only. Dlaczego nie mozesz kupic zestawu z napedem? w bundlach po premierze bedzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTXnietylko4060tiUSER Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @ryba Chodzi mi o to dlaczego Sony nie daje takiej mozliwosci w standardzie? Jaki jest powod? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 3 minuty temu, ryba napisał: w bundlach po premierze bedzie. No właśnie zapomniałem o bundlach, to może do czasu jak będę brał PROsiaczka to może będzie zestaw za 3999zł😅 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroczneWidmo Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: @ryba Chodzi mi o to dlaczego Sony nie daje takiej mozliwosci w standardzie? Jaki jest powod? Prosta sprawa. Mają jedną linię, która robi jedną konsole. Nie muszą myśleć ile zrobić DIGITALa a ile z NAPĘDEM. Jak ktoś będzie chciał napęd to sobie go kupi osobno. Jak nie, to nie. Optymalizacja procesów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTXnietylko4060tiUSER Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) @MroczneWidmo Dlaczego wiec slima sprzedaja w wersji digital i z napedem? Przeciez jak ktos by chcial to by kupil naped osobno. Edytowano %s o %s przez RTXnietylko4060tiUSER Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ntt_system Napisano wczoraj o 00:36 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 00:36 z redit'a, źródło Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano wczoraj o 01:13 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 01:13 Pewnie WielkiElektronik zrobi w dzień premiery liva jak rozkręca Pro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1623 Napisano wczoraj o 04:53 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 04:53 7 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: @Phoenix. To musialo byc bardzo maly tych napedow, PRO jest dostepne w kazdym sklepie. Nie sadze by Sony wyslalo jakas szalona ilosc konsol nasz kraj. Specjalnie ograniczaja dostepnosc napedu by zwiekszyc sprzedaz cyfry? Na początku problem był u nas, ale ostatnio już w większości Europy napedow brak. 4 godziny temu, ntt_system napisał: z redit'a, źródło A już się cieszyli że panele ze slimki spasują.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano wczoraj o 05:15 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 05:15 Tak dobrze nie będzie. Sony wszystko przemyślało żeby doić graczy na wszystkim co się da. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1623 Napisano wczoraj o 05:23 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 05:23 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroczneWidmo Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu 10 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: @MroczneWidmo Dlaczego wiec slima sprzedaja w wersji digital i z napedem? Przeciez jak ktos by chcial to by kupil naped osobno. Jestem prawie pewny, że w 2025 będzie w sprzedaży samo PS5 Slim Digital i napędy do kupienia osobno. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelius33 Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu 11 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: @Phoenix. To musialo byc bardzo maly tych napedow, PRO jest dostepne w kazdym sklepie. Nie sadze by Sony wyslalo jakas szalona ilosc konsol nasz kraj. Specjalnie ograniczaja dostepnosc napedu by zwiekszyc sprzedaz cyfry? Moim zdaniem myśleli, że power userzy przeszli na cyfrę w dużej mierze, a się okazuje, że ludzie sobie jednak cenią możliwość odpalenia płytki nawet jeśli okazjonalnie. Jedyny plus takiej sytuacji jest taki, że może się dwa razy zastanowią zanim totalnie zaorają napęd w PS6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODIN85 Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu Z tą cyfrą nie było by problemu gdyby kosztowała mniej niż płyta. Koszty fabryki odpadają a cena wyższa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prystek Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu 7 minut temu, ODIN85 napisał: Z tą cyfrą nie było by problemu gdyby kosztowała mniej niż płyta. Koszty fabryki odpadają a cena wyższa jak ty i tak kupisz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qrdello Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu 24 minuty temu, michaelius33 napisał: Moim zdaniem myśleli, że power userzy przeszli na cyfrę w dużej mierze, a się okazuje, że ludzie sobie jednak cenią możliwość odpalenia płytki nawet jeśli okazjonalnie. Jedyny plus takiej sytuacji jest taki, że może się dwa razy zastanowią zanim totalnie zaorają napęd w PS6 Może jestem w niszy, ale generalnie często korzystam z napędu b-r w konsoli do odpalania filmów b-r, a tych mam z 3 meblościanki I cenię sobie możliwość sterowania konsolą z pilota do odtwarzania treści. Napęd kupię na pewno, jak jego cena wróci do normy, ale na bank nie będę wspierał SONY czy skalperów zakupem teraz, w premierę. Mam tyle cyfr do ogrania, że mi do marca wystarczy Co do paneli - a na co to komu potrzebne? Wymienialność z PS5 slim? Byłaby, spoko - nie będzie, też spoko. Takie panele na ali albo temu kilkanaście złotych kosztują, ie ma potrzeby kupowania oryginału. Podstawkę do pionu też mam już w formie scanu do druku 3D trzeba będzie, to sobie wydrukuję. Ale obstawiam, że to zbyteczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joloxx9 Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) 22 godziny temu, Qrdello napisał: To ostatecznie kto się szarpie na zakup PROsiaka w okolicach premiery? Ja wciąż mam zwykłego FATa więc na bank pokuszę się o porównanie ze zdjęciami i recenzją, ale to jakoś z tydzień po premierze. Jeżeli XKOM nie zwali i dostarczy w czwartek, to będę miał nockę na zainstalowanie kilku gier bo w weekend jadę w głuszę i zamiaruję zabrać PROsiaka ze sobą Ja sie szarpnalem, ma byc dostarczony 7'mego 9 minut temu, Qrdello napisał: Może jestem w niszy, ale generalnie często korzystam z napędu b-r w konsoli do odpalania filmów b-r, a tych mam z 3 meblościanki I cenię sobie możliwość sterowania konsolą z pilota do odtwarzania treści. Tyle, ze ten, PS5 jako odtwarzacz bluray to turbo pomylka. Edytowano 20 godzin temu przez Joloxx9 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelius33 Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu 34 minuty temu, Joloxx9 napisał: Ja sie szarpnalem, ma byc dostarczony 7'mego Tyle, ze ten, PS5 jako odtwarzacz bluray to turbo pomylka. Czemu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się