Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam 3,5m od oczu do TV i coraz bardziej myślę, że najlepszą opcją byłby LG C5 83".

Od Samsungów totalnie odpycha mnie matowa matryca.

Mój aktualny TV 65" Samsung KS9500 ma 8 lat i chyba powoli czas na zmianę. Posiadam PS5 PRO i do GTA6 jak i innych gier przydałoby się już coś nowego:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
22 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nie, nie ogarnął jeszcze. W sumie to ta 65" z niecałych 2 metrów nie taka mala :hihot:

Ja ostatnio zobaczyłem jak swieci g5 to nie powiem, napaliłem się. Ale na razie zamówiłem pilota serwisowego i muszę wyłączyć ściemnianie swojego c9 i jeszcze na nim troche zostanę. Bo po za tym irytującym ściemnianiem caly czas daje rade. 

Opublikowano

Dziś przyjechał do rodziców C5 77 :E

Wstępnie go tam poustawiałem i w sumie świeci jak mój C9 :P Jutro odpalę jakieś HDRy. 

No i jakiś leciutki się wydaję w porównaniu do mojego 65" jak by z połowę mniej ważył :D

Opublikowano
W dniu 8.08.2025 o 05:05, ODIN85 napisał(a):

48 z metra do ogarnięcia.

.

To jak siedzieć w kinie w 1 rzędzie :)

Gram na 65 z odległości 2,5 i po dłuższym czasie też męczy.

W salonie nowa 85 ale jeszcze nie testowałem grania - muszę kobietę na jakieś dłuższy shoping wysłać :) 

Opublikowano
W dniu 21.10.2025 o 21:18, Gret napisał(a):

Dziś przyjechał do rodziców C5 77 :E

Wstępnie go tam poustawiałem i w sumie świeci jak mój C9 :P Jutro odpalę jakieś HDRy. 

No i jakiś leciutki się wydaję w porównaniu do mojego 65" jak by z połowę mniej ważył :D

Szukałeś może dziury w całym przy okazji? :E

Są jakieś green tinty/pink tinty na jasnych/białych tłach? Widoczne głównie z bliska lub pod kątem, oraz jak loteria pikselowa? Wszystkie ~33,2mln subpikseli "żywe"? :)

Opublikowano
49 minut temu, Reverse17 napisał(a):

Szukałeś może dziury w całym przy okazji? :E

Są jakieś green tinty/pink tinty na jasnych/białych tłach? Widoczne głównie z bliska lub pod kątem, oraz jak loteria pikselowa? Wszystkie ~33,2mln subpikseli "żywe"? :)

Nie szukałem. :D

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Reverse17 napisał(a):

@Gret

Prawidłowo, "niewiedza jest błogosławieństwem" czy jakoś tak rzekł Cypher do agenta w Matrixie :P

To tv rodziców ja nie będę na nim ogladal. Jak mi coś zgłoszą to się będę martwił. Jedynie przeleciałem na szybko czy nie świecą jakies pixele i wygląda ze nie. Na jednolitych planszach tez nie zauważyłem nic niepokojącego, także niech się cieszą z super jakości. Poprzednio mieli samsunga na va 55".

Ustawiłem im jasności oled w SDR na 45%, powiedziałem żeby co 4-6h dali mu chwile odpocząć na czyszczenie i tyle. 

Edytowane przez Gret
  • Upvote 1
Opublikowano

Kto bogatemu zabroni :) jak się nie ma co z kasą robić, to kupuje się rodzicom oleda i wrzuca staruszkom na głowę pamiętanie o czyszczeniu obrazu :)  Sygnał TV z naziemnej i po zawodach.

Ja bym jednak poszedł w minileda za połowę tej kwoty i bez zawracania głowy.

• Upvote 1
Opublikowano

Panowie syn chce kupić sobie oleda tv, bo ceny 55" spadły i upatrzył sobie:

https://allegro.pl/oferta/telewizor-lg-oled55c51la-55-4k-uhd-17603572108

albo

https://allegro.pl/oferta/telewizor-samsung-qe55s90f-55-oled-4k-144hz-tizen-tv-dolby-atmos-17922341257

tv głównie filmy i od czasu do czasu granie, co lepsze?

Z tego co wiem to obydwa i tak na matrycy woled więc kosmicznych różnic chyba nie będzie.