Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Pentium D robiłem u siebie podobnie w H1, jak Ty na froncie. Zamiast gąbki i taśmy, kup sobie to coś -TAŚMA- kosztuje grosze, za to świetnie trzyma, robi delikatny dystans między siatką a ramką. To dość duża rolka, więc na pewno Ci się jeszcze przyda w... drutowaniu :E

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano (edytowane)

@CryptTM właśnie mam teraz sklejone podobną taśmą, ale białą i od strony okna mi się rozkleja od niskiej temperatury chyba :lol2: 

Nie chciałem zastąpić gąbki i skleić tak jak napisałeś na wypadek gdybym kiedyś musiałem to rozebrać z jakiegoś powodu. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Jeszcze na Labie w wątku o Arrow Lake pod komentarzem z filmem derbauera z delidowania proca pisałem, że 400 zł za taką zabawkę to dużo i proponowałem taki mini podgrzewacz za około 50 zeta. Zafascynowało mnie to urządzenie i sobie takie kupiłem za niecałe 20 zeta :E Dość szybko się nagrzewa na pusto. Do tej pory grzałem na tym tylko herbatę w metalowym kubku bo mi wystygła. Bez problemu podgrzał około 200 ml do prawie 55*C w kilka minut. Może byłoby szybciej gdybym lepiej nałożył pastę termoprzewodzącą, ale jeśli chciałbym częściej z tego korzystać w ten sposób to najlepiej korzystać z cienkiego termopada silikonowego.

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Pentium D napisał(a):

@Send1N  Podgrzewanie płytek pcb aby łatwiej się lutowało. Reball pamięci, GPU, delid. Takie rzeczy. Tanio mogłem kupić to wziąłem :rotfl:

To ty taki Rakowiecki jesteś? No nie znałem kolegi! :D

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, trybcio86 napisał(a):

a to nagrzeje do 180 st cokoliwiek poza samym soba ? 

Wyślij mi starego Core 2 Quada, Q6600 najlepiej bo te na pewno były lutowane albo hajs na takiego to sprawdzę :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Kurde, Wojtek, ale on już dawno sobie Laba odpuścił, podobnie jak Biskup...  :/ 

Co do Xeona to on wart coś jeszcze? Jak tak to szkoda, chyba że jakieś gunwo z 4 jajkami.

Opublikowano

Co huh? BlackBishopa nie pamiętasz? Chyba jeden z najaktywniejszych w wątku o Ryzenie, a Wojtka @Send1N wspomniał, to kain z Laba  ;) 

Nie wiem, muszę go znaleźć, ale raczej czterojajowy więc 15-20 zł, jakby się komuś chciało wystawiać  :D 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Nie ośmieszaj się wyskakując z tym pisowskim ściekiem.
    • Kupię procesor i5 12400f może być bez chłodzenia, mam swoje. Oczywiście w rozsądnych pieniądzach, nowy na alledrogo 459zł od sprawdzonego sprzedawcy. 
    • A co do kwestii grafiki - obczajcie sobie jeszcze jak wygląda    S.T.A.L.K.E.R Anomaly Custom     z lepszym AI oraz działającym system A-Life    Albo może lepiej nie oglądajcie jak chcecie dalej grać teraz w S.T.A.L.K.E.R 2 bez czekania na jakiś poprawki 🤭😉
    • Ło panie, toć to już jest 3.0 albo wyżej.   Ło panie, toć to już się źle ogląda, a gdzie tak grać. Musi być coś skopane z tym. ______________________ Ostatnio jak tu zaglądałem, to było 60stron, teraz jest 120. Wszystkiego nie będę przeglądać, ale takie pobieżne podsumowanie: Kraszuje, bugi i inne niedoróbki. Zabawa z modami i ustawieniami by fps był wyższy. Problemy z padami, ale ktoś nie ma. AI leży. Gra wygląda nieadekwatnie do wymagań, ale ma swoje momenty. Nyga. Musi być coś skopane z tym. Zagram jak połatają. Na steamie ponad 100k graczy w szczycie. I to chyba najważniejsze.   Ja tam sobie dziś wykupiłem XGP, by pograć w inne gry przed połataniem tej, ale i tak Stalkera pobrałem. Zobaczę przynajmniej na własne oczy, jak to leży.
    • Zdemontuj fabryczne wentylatory z całą ramką tak aby został goły radiator i przymocuj na trytytki jakieś dwa w takim rozmiarze aby pokryć cały radiator ale żeby za bardzo nie wystawały poza jego obrys, dokup rozdzielacz na dwa i podłącz do jednego gniazda na płycie (niektóre mają też możliwość łączenia bez dodatkowego rozgałęźnika) olewasz w ten sposób sterowanie obrotami przez kartę i ustawiasz krzywą dla tego gniazda w biosie czy tam w sofcie typu fancontrol/argus monitor pod windowsem. Zmierz na długość i szerokość radiator bez ramki to będzie wiadomo jaki rozmiar najlepiej kupić, a co do tego fabrycznego śmigła to stawia jakiś lekki opór jak ruszysz palcem względem tego drugiego który pracuje normalnie?
  • Aktywni użytkownicy

1. 1
      Jaycob
      Jaycob
      194
    2. 2
      azgan
      azgan
      177
    3. 3
    4. 4
      Camis