Gość ITProffesionalUser Opublikowano 3 Listopada 2024 Opublikowano 3 Listopada 2024 Nie pasuje zupełnie do tematu związanych z informatyką. My przepierdalamy kasę na nowy procesor,nie byłoby nas stać na fentanyl.
Camis 5 887 Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Opublikowano 3 Listopada 2024 55 minut temu, ITProffesionalUser napisał(a): nie byłoby nas stać na fentanyl. Jest bardzo tani, w aptece kosztuje ~75zł za kilka ampułek.
Camis 5 887 Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Opublikowano 3 Listopada 2024 A kto pisał że można bez?, odniosłem się tylko do ceny. A receptę nie jest znów tak trudno załatwić.
Camis 5 887 Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Opublikowano 24 Listopada 2024 Cytat Obserwowałem gang narkotykowy Nie przypuszczałem, że kiedyś dane mi będzie zobaczyć sceny rodem z serialu The Wire. A jednak. Dla odmiany od służb specjalnych zająłem się sprawdzeniem jak działa praski handel narkotykami. I czy pojawia się tam fentanyl. Tyle się o nim ostatnio pisze. Zacząłem poznawać Pragę Północ. Najpierw trzeba ogarnąć sieć ulic i warte uwagi miejsca. No to zanurkujmy w ten świat. Szybko okazało się, że prasowy trop, czyli Brzeska w Warszawie to już historia. Sprzedawcy zniknęli stąd, po licznych nalotach KSP, na przełomie 23 i 24 roku. W trakcie poszukiwań moją uwagę przykuła, położona kilkaset metrów na północ od Brzeskiej, ulica Inżynierska. W odróżnieniu do Brzeskiej, gdzie zwykle jest pusto, panuje tu spory ruch. Jeżdżą autobusy, tuż obok na 11 Listopada jest linia tramwajowa. Na rogu z Wileńską znajduje się kilka restauracji a na 11 Listopada znany klub Hydrozagadka. Na ulicy w dni robocze tworzą się korki. Ten ruch ludzi i pojazdów pomaga ukryć to co tu się dzieje. https://sluzbyiobywatel.pl/praski-handel-narkotykami/
Camis 5 887 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2024 Kamera online na Skid Row, co tam się odwala
ryba 1 246 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Serio, az dziw bierze, trawa w SF legalna, spolecznie tam cos grubo nie pyklo, ze ludzie sie tak stoczyli. Trzeba sie odnosic do przykladu Holandii, tam od dawien dawna duzo rzeczy legalnych i to sie tak nie konczy. Ok, w EU tez sa przypadki fentanylo dla nieodpowiednich osob/nielegalnie, jednak nie ma takiej fali jak w US.
j4z 939 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Jak byłem młodszy, większość wokół waliła herę. Też nie rozumiałem dlaczego. Widząc co to robi z ludźmi, nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby tego gówna spróbować. No ale ja nawet z alkoholu zrezygnowałem, kiedy zdałem sobie sprawę, jak destrukcyjny wpływ może mieć. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez J4Z66
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Jak człowiek ogląda takie rzeczy to się cieszy że żyje w Polsce. Ja tam pochodzę z małego miasteczka, gdzie oczywiście są problemy z dragami, ale takich ganc ćpunów to bym na palcach jednej, no może dwóch rąk policzył, już nawet typowych meneli rzadko kiedy spotykam, choć kiedyś tego więcej było. Ale w takich stanach, gdzie są całe takie dzielnice z tysiącami takich ludzi to na samą myśl ciarki przechodzą, a jeszcze tam mieszkać to już przerażenie ogarnia.
aya0x 0 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października dziś zdecydowanie dostęp do narko jest zbyt łatwy. wystarczy internet, telegram i trochę rozumu i ćpuny se zamówią wszystko co chcą. powinny być większe kary imho za to i większa walka z tym
j4z 939 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Kary już były duże i też ćpieli. Edytowane 11 Października przez j4z
huudyy 2 838 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października W dniu 12.10.2025 o 08:34, nanashi napisał(a): To zwiększyć kary x5 i co to zmieni? Zakładasz, jakby ćpun myślał racjonalnie. 2
Rekomendowane odpowiedzi