Skocz do zawartości

[K] Mobo, Obudowę - robimy prezent na Mikołaja

CryptTM

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać,

Słuchajcie, generalnie plan jest taki, że robię prezent mikołajkowy dla jednego dzieciaka (lat 15), w bardzo dużym skrócie, w domu lekko nie jest, rodzina nie pełna, ale do patologii daleko. Matka się stara, ale też nie może sobie pozwilić na takie wydatki, mimo, że by chciała. Nie będę się rozpisywał, myślę, że wiadomo o co chodzi.

Od siebie mam:

- Ryśka 2600 i 3100 (pewnie wleci 3100) + chłodzenie

- 2x 16GB RAM

- SSD

- RX 570 4GB

- Zasilacz 500W Bronze

- Wentylatory RGB :E 

Potrzebuję kupić / lub / znaleźć dobrą duszę, co chce pomóc w temacie złożenia takiego kompa. Brakuje mi płyty głównej i obudowy.

Co byłoby potrzebne:

- mobo na B450 / A520 - wersja dowolna, maskownica wymagana, reszta bez znaczenia, ale ma być sprawna. Taki a nie inny wybór bierze się stąd, że w przyszłości łatwiej będzie zmienić CPU i dodać życia całej jednostce, niż ją zmienić

- obudowę dowolnego producenta, mile widziane szkło na boku i jakiś mesh na przodzie, filtry to oczywiście byłby wypas, ale bez nich też da się żyć

Chętnie kupię w/w za jakieś fajne pieniądze, od kogoś, kto byłby skłonny się dołożyć do takiej akcji. Oczywiście darowizna na ten cel też mile widziana, ale nie namawiam, osobiście wolę zapłacić. Oczywiście całość umieszczę na fotkach i wrzucę na forum, żeby nikt mi nie zarzucił nie wiadomo czego (jak to mają w zwyczaju ci, których boli to, że ktoś ma czelność mieć lepiej niż oni).

Z uwagi na charakter tematu - oferty publikujemy publicznie, w tym temacie. Akcja trwa do 24 listopada, bo z uwagi na pracę, później nie będę w stanie się wyrobić, żeby całość ogarnąć przed 6 grudnia. Zatem, jak niczego nie znajdę - to poprostu kupię na wiadomych portalach aukcyjnych.

Do moderacji forum - temat umieszczam w dziale KUPIĘ - bo zasadniczo chcę kupić, więc nie widzę innego sensownego miejsca na taki temat.