Majkelos Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Witajcie. Mam nadzieje, ze ktos mi pomoże.. serio jak ktos sprawi ze to bedzie chodzic po ludzku stawiam duza flache. Niedawno ponownie ulepszyłem kompa o ramy, procek i grafe, za grafe dałem 3800... no i juz byłem przekonany ze ruszy temat bedzie wszystko płynie pięknie. Montuje filmy w 4k w vegas pro 22. no i tak... Podgląd w czasie rzeczywistym się zacina, a jak juz troche popracuje to w ogole masakra. Najdziwniejsze jest to, ze wrzucam okolo 50 plikow 4k które łącznie ważą 15 GB a po trochę pracy nad nimi zżera mi praktycznie całe ramy całe 80GB !!! i wtedy juz totalnie aż kursor się tnie. To nie jest normalne ze mi zrera 80GB ramów miałem wcześniej polowe mniej i tak samo chodziło i tez oczywiscie żrerało całosc. Podejrzewam, ze wpakuje 160 GB ramu i bedzie to samo... Nie potrzebuje pomocy typu bo Davici resolve lepsze czy adobe i inne. Jestem świadom. Po prostu nauczyłem sie na vegasie i łatwo mi się po nim poruszać i chce pomocy tutaj. Nie wierze ze vegas jest tak zwalony, ze kazdy ma z nim taki problem to na pewno cos z moim kompem.. szczegolnie, ze co rok praktycznie wychodzi nowa wersja vegasa i kazda tak samo zwalona ? Oczywiscie komp jest wystarczający .. ten procek i ta grafika ? ludzie na gorszych rzeczach montują i mają płynie, nie wspomnę o macach... Szukałem roznych w necie rozwiązań i pytałem i niccc Dodam jeszcze, ze widnows 10 oczywiscie jest na dysku m2. Materiał z którego montuje tez jest na drugim dysku m.2. I po upgrade był formacik na nowo wszystko stawiane. Proszę o pomoc! Dziękuję! Pozdrawiam Majkel Podsyłam kilka screenshotów. Edytowane 3 godziny temu przez Majkelos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Majkelos napisał(a): . Najdziwniejsze jest to, ze wrzucam okolo 50 plikow 4k które łącznie ważą 15 GB a po trochę pracy nad nimi zżera mi praktycznie całe ramy całe 80GB !! No to program coś ma problem z zarządzaniem pamięcią - jakieś wycieki pamięci szukaj na forum Vegas itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) A jak było przed upgradem? Ile ramu miałeś i ile brało? Robiłeś czystą instalkę windowsa? Edytowane 4 godziny temu przez Smalec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelos Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Teraz, Smalec napisał(a): A jak było przed upgradem? Ile ramu miałeś i ile brało? 32GB i taka sama sytuacja. Mozna powiedzieć, ze po upgrade wiele się nie zmieniło... a powinno być niebo a ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) A windows na czysto instalowałeś? Warto przy zmianie całej platformy, może jakieś stery się gryzą, od vegasa też. Edytowane 3 godziny temu przez Smalec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelos Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Teraz, Smalec napisał(a): A windows na czysto instalowałeś? Warto przy zmianie całej platformy, może jakieś stery się gryzą, od vegasa też. Po upgrade wszystko format pięknie na nowo stawiane : D tez myslalem, ze moze jakies błędy.. i po formacie całkowitym musi byc baja a tuu lipa to samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-uses-all-ram-resources--146747/ Niektórym pomaga wyłączanie "video processing by GPU" . Ale to jest problem programu. Sprawdź czy to pomaga i czekaj na łatki jak tak https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-21-build-300-ram-leak--145211/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daerragh Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Moze by warto bylo sprobowac sterownikow Studio od nVidii zamiast Game Ready. W koncu, do takich programow sa. Edytowane 3 godziny temu przez daerragh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelos Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 27 minut temu, daerragh napisał(a): Moze by warto bylo sprobowac sterownikow Studio od nVidii zamiast Game Ready. W koncu, do takich programow sa. Tez zostały zainstalowane: D 31 minut temu, wrobel_krk napisał(a): https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-uses-all-ram-resources--146747/ Niektórym pomaga wyłączanie "video processing by GPU" . Ale to jest problem programu. Sprawdź czy to pomaga i czekaj na łatki jak tak https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-21-build-300-ram-leak--145211/ sprawdziałem linki zrobiłem cos, co tam oni robili, ale generalnie nikt nie rozwiązał problemu tam. i umnie teraz tez widze bez zmian XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Wyłączyłeś to GPU processing do testu: https://www.vegascreativesoftware.info/download/file/mediacenter/l2adhc58saef/L3XGIDMMNND4XW433IloRn3oinM40LM3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelos Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a): Wyłączyłeś to GPU processing do testu: https://www.vegascreativesoftware.info/download/file/mediacenter/l2adhc58saef/L3XGIDMMNND4XW433IloRn3oinM40LM3 takkk to juz było dawno temu tak samo sie zachowuje czy z tym czy bez ; ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi