Skocz do zawartości

Migający obraz Samsung Odyssey

eciepecie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Od jakiegoś czasu widzę w lewym dolnym rogu monitora zmiany natężenia jasności. Wymieniłem kabel display port i na jakiś czas, powiedzmy na miesiąc był spokój. 

Problem powrócił, już w kilku miejscach na matrycy. Monitor Samsung Odyssey 27 wqhd 144hz 3 letni. Czy może to być wina leciwego zasilacza? Bo ma już ponad  7 lat. Thermaltake 630W smart  bronze. Wymieniałem kartę graficzną ale ze starą kartą było to samo. 

Podczas gier kompletnie nie jest to zauważalne, jedynie podczas wyświetlania białego ekranu, jak np tu na forum czy na google. Sterowniki najnowsze zainstalowane. 

Nie ma to związku z zasilaczem, TT smart se miały problem ze sporym spadkiem napięcia na linii 12v czasami nawet poniżej normy i przy prądożernych kartach następował restart ale to działo się pod obciążeniem, sam miałem smart se 630w dawno temu i z r9 290 na pci-e dropiło w okolice 11.45 a po jej OC poniżej 11.40 i pc się restartował ;) Nie masz czasem dynamicznego kontrastu włączonego w opcjach monitora? Podstaw inny ekran to się wszystko wyjaśni, to nie jest wina zasilacza.