tuzzo 0 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Cześć, chcę zakupić monitor do cs. Tylko do csa, a więc zależy mi na jak najmniejszym smużeniu i jak najlepszym czasem reakcji pikseli. Katy widzenia czy kolory nie mają dla mnie większego znaczenia. Mam kilka typów: ASUS TUF Gaming VG249QM1A 270hz za 900zł Dell G2524H jest teraz na promocji za 780zł ale spotkałem się w internecie z opiniami, że ma fatalny czas reakcji matrycy, poza tym mało informacji o powyższych dwóch monitorach I trzecia opcja to benq xl2540k za 1250zł. I tego budżetu nie chcę już przekraczać, a tak naprawdę im mniej, tym lepiej. Chciałbym wyhaczyć coś z minimum 240hz. Czy jest mi w stanie ktoś coś polecić?
tuzzo 0 Opublikowano 7 Listopada 2024 Autor Opublikowano 7 Listopada 2024 39 minut temu, kamilos69 napisał(a): Patrzyłeś na 27GS85Q ? Nie bo ma 180hz i 27 cali, a ja szukam 240hz+ i 24 cale
x-kom 281 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 21 godzin temu, tuzzo napisał(a): ja szukam 240hz+ i 24 cale Postawiłbym na GB2590HSU-B5 od iiyama na IPS z odświeżaniem 240Hz i niskim czasem reakcji 0,4ms. Dodatkowo dobra jasność, 400 nitów. Fajnie wychodzi cenowo bo z kodem bm-rabat jest za 799 zł.
tuzzo 0 Opublikowano 8 Listopada 2024 Autor Opublikowano 8 Listopada 2024 2 godziny temu, x-kom napisał(a): Postawiłbym na GB2590HSU-B5 od iiyama na IPS z odświeżaniem 240Hz i niskim czasem reakcji 0,4ms. Dodatkowo dobra jasność, 400 nitów. Fajnie wychodzi cenowo bo z kodem bm-rabat jest za 799 zł. Dzięki za odpowiedź, ale interesuje mnie rzeczywisty czas reakcji (ten ma 4.9ms), a nie marketingowy, co nie zmienia faktu, że i tak ten model wypada pod tym względem chyba najlepiej wśród konkurencji w podobnym budżecie
x-kom 281 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 3 godziny temu, tuzzo napisał(a): Dzięki za odpowiedź, ale interesuje mnie rzeczywisty czas reakcji (ten ma 4.9ms), a nie marketingowy, co nie zmienia faktu, że i tak ten model wypada pod tym względem chyba najlepiej wśród konkurencji w podobnym budżecie Nie ma sprawy, właśnie ciężko o coś lepszego w tym budżecie.
Darx 0 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca @tuzzo jeżeli można zapytać na co finalnie padł wybór? I czy jesteś zadowolony?
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca @Darx podaj max budżet na monitor najlepiej i coś się pomyśli zamiast pytać gościa który juz zapewne nie wejdzie tu dopóki nie będzie czgoś potrzebował lub coś się nie zepsuje 1
Darx 0 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca @Send1N Szukam czegoś używanego stricte pod cs2 czyli najlepiej 240hz 24 cale z jak najszybszym czasem reakcji. W teorii najlepiej z mojego szybkiego zerknięcia w neta + na czym gra pro scena wypada BENQ Zowie XL2540K 24.5" (on mieści się w moim budżecie do 1000zł) tylko no on jest na matrycy TN i tutaj mam wątpliwości czy będzie to akceptowalne przy takim normalnym użytkowaniu. I no pytanie czy da się znaleźć coś co oprócz odświeżania i czasu reakcji typowo pod cs będzie też ładnie pokazywać kolory. Gdzieś na forum wyczytałem też, że z nowych ktoś polecal Asus TUF Gaming VG249QM1A. Aktualnie używam MSI Optix MAG241C ogólnie chcialbym po prostu znaleźć coś lepszego
Send1N 4 162 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Ten dell o którym wspomniałeś w pierwszym poście jest spoko i wcale nie ma słabego czasu reakcji 1
CrooV 80 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Do CS'A TN sprawdza sie super . sam po taniości kupiłem kiedyś acera uzywke 240Hz na matrycy TN, cs2 wręcz pływał ale grać w inne gry na tym monitorze to była padaka, przerzuciłem się na IPSA Gigabyte M27Q i w inne gierki gra sie o wiele przyjemniej ale jesli chodzi typowo o responsywność, czas reakcji w csie itp to TN'ki są super. 1
rustic 0 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Szczerze mówiąc pod cs2 brałbym na twoim miejscu te benq xl2540k jestem w posiadaniu xl2546k i jest git TN pod cska zawsze oddaje (daj znać co kupiłeś)
Rekomendowane odpowiedzi