Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chcę zakupić monitor do cs. Tylko do csa, a więc zależy mi na jak najmniejszym smużeniu i jak najlepszym czasem reakcji pikseli. Katy widzenia czy kolory nie mają dla mnie większego znaczenia. Mam kilka typów: 

ASUS TUF Gaming VG249QM1A 270hz za 900zł

Dell G2524H jest teraz na promocji za 780zł ale spotkałem się w internecie z opiniami, że ma fatalny czas reakcji matrycy, poza tym mało informacji o powyższych dwóch monitorach

I trzecia opcja to benq xl2540k za 1250zł. I tego budżetu nie chcę już przekraczać, a tak naprawdę im mniej, tym lepiej. Chciałbym wyhaczyć coś z minimum 240hz. Czy jest mi w stanie ktoś coś polecić?

Opublikowano
2 godziny temu, x-kom napisał(a):

Postawiłbym na GB2590HSU-B5 od iiyama na IPS z odświeżaniem 240Hz i niskim czasem reakcji 0,4ms. Dodatkowo dobra jasność, 400 nitów.
Fajnie wychodzi cenowo bo z kodem bm-rabat jest za 799 zł.

Dzięki za odpowiedź, ale interesuje mnie rzeczywisty czas reakcji (ten ma 4.9ms), a nie marketingowy, co nie zmienia faktu, że i tak ten model wypada pod tym względem chyba najlepiej wśród konkurencji w podobnym budżecie 

Opublikowano
3 godziny temu, tuzzo napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, ale interesuje mnie rzeczywisty czas reakcji (ten ma 4.9ms), a nie marketingowy, co nie zmienia faktu, że i tak ten model wypada pod tym względem chyba najlepiej wśród konkurencji w podobnym budżecie 

Nie ma sprawy, właśnie ciężko o coś lepszego w tym budżecie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@Send1N Szukam czegoś używanego stricte pod cs2 czyli najlepiej 240hz 24 cale z jak najszybszym czasem reakcji. W teorii najlepiej z mojego szybkiego zerknięcia w neta + na czym gra pro scena wypada BENQ Zowie XL2540K 24.5" (on mieści się w moim budżecie do 1000zł)  tylko no on jest na matrycy TN i tutaj mam wątpliwości czy będzie to akceptowalne przy takim normalnym użytkowaniu.  

I no pytanie czy da się znaleźć coś co oprócz odświeżania i czasu reakcji typowo pod cs będzie też ładnie pokazywać kolory. Gdzieś na forum wyczytałem też, że z nowych ktoś polecal Asus TUF Gaming VG249QM1A.

Aktualnie używam MSI Optix MAG241C ogólnie chcialbym po prostu znaleźć coś lepszego :D 

Opublikowano

Do CS'A  TN sprawdza sie super . sam po taniości kupiłem kiedyś acera uzywke 240Hz na matrycy TN, cs2 wręcz pływał ale grać w inne gry na tym monitorze to była padaka, przerzuciłem się na IPSA Gigabyte M27Q i w inne gierki gra sie o wiele przyjemniej ale jesli chodzi typowo o responsywność, czas reakcji w csie itp to TN'ki są super.

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Choroba postępuje. Każdy zły to lewak (i pewnie baba), każdy dobry to prawak. Dobry kibol broni Polskę i Polaków gdy są atakowani, wiadoma sprawa. W szkołach też, to że większość patusów lubi w grupkach lecieć na jednego, by ofiarę sobie znaleźć i móc się legalnie znęcać to tam nic, sami lewacy - bez testosteronu. A ci z testosteronem tylko dobrzy, grzeczni i pomocni. Staruszkom pomagają - tzn zabierają im mieszkania i zakupy, czy portfele, ale to się wytnie...  
    • No spoko, też tak umiem. Na pulpicie jest cacy, wejdę w grę i low 1% kilka klatek na sec. Daje kartę na gwarancje i jak wróci to całego kompa do serwisu. Mi już starczy.
    • Jak zwykle punkt widzenia od punktu siedzenia. Dla Ciebie coś jest proste, dla kogoś innego niekoniecznie. Czytając temat Clair i grając na easy z modem czułem się jak jakiś trędowaty, bo nawet w takiej kombinacji zdarzało mi się nie trafić okienka, a jak wyłączyłem moda to obrywałem regularnie. Włączyłem na chwilę poziom hard i zostałem zakopany żywcem w kilka tur. W Eldenie miałem podobnie i to na jakichś randomowych mobkach. W Soulsach które odpaliłem sam nie wiem po co nie mogłem wyjść z prologu bo ciągle ginąłem. Przypuszczam, że nawet w Stellarze będę się cholernie męczył z bossami. Dla kogoś fun, dla mnie zwykła frustracja.
    • Z klonów które ograłem a mają średnie opinie to np. Steelrising. Bardzo dobre to się robi po 1 lokacji która jest biedna i gdy ma się łańcuch z DLC, bo nim można bić na odległość, a mobek nas nie tknie. Więc to taki pół souls,a jeszcze można asysty włączyć.
    • Nie da się ukryć, że jest kolosalna różnica między turówkami, a szeroko rozumianymi grami zręcznościowymi. I tak, każda gra zręcznościowa polega na wciskaniu przycisków w odpowiednim momencie, co cały czas będzie bardzo mocnym uproszczeniem, w zależności od skomplikowania gry. A Soulsy to jednak nie Mario. Umiejętnie poprowadzonym buildem możne grę "złamać", sprawiając że większość bossów będzie trywialna.   No właśnie tak się składa, że da. Zmienia to wręcz bardzo dużo. Natomiast same gry jak najbardziej wybaczają błędy. W ograniczonej ilości, tak jak robią to setki innych gier. Sprecyzujmy też, uniki w tej grze są raczej proste. Parowanie jest zdecydowanie dla bardziej zaawansowanych i jest równocześnie kompletnie opcjonalne.   Jak wyżej wspominałem, mnie też to mówiąc szczerze irytuje, bo dostajemy często gry bez własnej tożsamości, próbujące urwać kawałek tortu. A Soulsy są dobre głównie jako... Soulsy. Z małymi wyjątkami gier, które potrafiły to skopiować z głową, choć i tak IMO sporo zabrakło do oryginału. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...