stx92 1 Opublikowano 11 Listopada 2024 Opublikowano 11 Listopada 2024 Cześć, przychodzę z takim zapytaniem chciałem przetestować sobie świeżego ryzena 5 5600 z ali w cinebenchu r23. No i wszystko pięknie idzie i w ostatniej sekundzie testu praktycznie jak powinien się już pokazywać wynik, monitor przechodzi w stan czuwania i jest czarny. Komputer się nie resetuje, cały czas chodzi, klawiatura się świeci nie przygasa. Co może być powodem?
wrobel_krk 890 Opublikowano 11 Listopada 2024 Opublikowano 11 Listopada 2024 Ale testu nie przechodzi?
stx92 1 Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Opublikowano 11 Listopada 2024 no koncowego wyniku nie jestem w stanie zobaczyć, bo monitor jest czarny, ale całą długość testu wszystko wygląda w porządku i nic się nie dzieje. Temperatury tez chyba w normie, bo max 76 stopni miał.
wrobel_krk 890 Opublikowano 11 Listopada 2024 Opublikowano 11 Listopada 2024 A masz raport o błędach? Bios aktualny? Ram Expo czy OC? Nie masz jakiejs opcji wygaszania ekranu? Oszczędzania energii? Monitor nie możesz włączyć spowrotem? W pętli puszczasz ten cb23?
stx92 1 Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Opublikowano 11 Listopada 2024 Raportu nie mialem, bios ostatnia wersja jaka jest, ktora nie jest beta. Teraz zrobilem jeszcze raz i przeszlo cale, jeszcze jutro zobacze czy sie nie powtorzy. Wynik wyplulo 11087
hopes 14 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 (edytowane) Jak kręciłem procka i testowałem prime95 to też tak się zdarzało CPU dostawało troszeczkę za mało papu i tracił na stabilności. Podejrzewam że sterowniki się wykrzaczały. Było to ciężkie do wychwycenie bo większość testów przechodziło. Jeśli nie wiesz czy to OC czy sam sterownik to najlepiej zapuścić kilka razy testy bez żadnego OC i zobaczyć czy objawy się powtórzą. Edytowane 30 Listopada 2024 przez hopes
Rekomendowane odpowiedzi