Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, CryptTM napisał(a):

U mnie znowu inaczej - jak jedzie kurier InPost to jest dramat. Paczki do paczkomatu - OK, ale dostawa do domu to masakra. Ostatnim razem, jak w X-Komie nie dało się zmienić dostawy na DPD (które u nas akurat działa bardzo dobrze), przyszła karciocha (4070S) a gość normalnie dzwonek - cyk - i paczka leci.... ok 5m, nad ogrodzeniem (jakieś 2,2m) prosto na beton po drugiej stronie. I to nie pierwszy raz, inne paczki brandowane logiem X-Kom też latały, ale tym razem miarka się przebrała i poszła sroga jazda do X-Kom (który też swoje zrobił względem mojego oddziału InPost), do InPostu również. Efekt jest taki, że teraz przyjeżdzają, normalnie poczekają tą minutę a nawet potrafią zadzwonić, jak zbyt długo nikogo nie widać. Ale to, jak mi podnieśli cićnienie po tej karcie to moje. Swoją drogą X-Kom stanął na wysykości zadania i swoje w tym temacie zrobili - bo kto jak kto, ale małym klientem to oni nie są - i tym razem bardzo dobrze, że na nich trafiło, bo bardzo podnieśli przez to jakość obsługi kurierów InPost u mnie w regionie :D 

W firmach kurierskich jest spory przemiał ludzi i często się zmieniają. Tutaj x-kom mógł nic nie wnieść do sprawy tylko zmienili się ludzie. Bo u mnie od strony DPD poszło w złą stronę coraz więksi opierdalacze.

Kurierzy Inpostu takie akcje odwalają, że zwroty z allegro potrafią lądować zamiast do mnie to wysyłają do zupełnie innej osoby z zupełnie innego regionu na szczęście na razie trafili się sami uczciwy ludzie zadzwonili i odesłali paki po wysłaniu im etykiety. Wielokrotnie gubią paczki i pytają w mejlach żeby opisać paczkę :E

Jak się wysyła ponad 500 paczek msc to niestety ma się takie przygody.

Opublikowano
57 minut temu, PaVLo napisał(a):

Akurat to mnie nie interesuje, skoro kurier myśli, że może niszczyć przesyłki, to długo nie popracuje, w końcu ktoś się za to weźmie.

jest cos takiego jak wypadek przy pracy, zdazylo sie trudno - imo robisz problem na sile zamiast po prostu wsadzic ram do kompa - ale to Twoj wybor, masz do tego pelne prawo ;) 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, hubio napisał(a):

Szkoda głównie czasu człowieka co kupił.

Ja takie akcje mam dość często że po odbiorze przesyłki muszę się wracać do punktu i robić zwrot :E na szczęście teraz to nie te czasy gdzie trzeba było iść na pocztę czy zamawiać kuriera bo nie było żadnego paczkomatu w małych miasteczkach takich jak moje ;) nie wyobrażam sobie też już że nie mam smarta na alledrogo i kasy z allegro pay którą mogę spłacić po miesiącu/dwóch jak już przetestuje zakup zamiast zamrażać swojej, teraz coś nie pasuje bądź jest uszkodzone wracam te 400 metrów do najbliższego paczkomatu i robię darmowy zwrot a sprzedawca zwraca mi kasę na pay i jakoś to działa. Niecały miesiąc temu miałem przygodę że dopiero 4 wyświetlacz do telefonu przyszedł sprawny a 3 pierwsze miały wadę i tak chodziłem w tą i z powrotem :stukniety:

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1