Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszytkim. Czy ktoś pomoże pozbyć sie mojego dylematu? Gram competetive cs2, wlasnie skladam kompa, zalezy mi, zeby wszystko bylo tiptop pod wzgledem wydajnosci, jedynym moim mankamentem jest dobór płyty  gdyż troche ogranicza mnie budżet, ale jedyne kryterium, które mnie blokuje jest karta sieciowa. Dużo sie oczytałem, że realteki są złe, że lepszy intel, że intel mniej procka zużywa i ma mniejsze opóźnienia w grze online. Czy poważnie jest to taka różnica midzy tymi chipami? Czy to wpłynie na moje doświadczenia z gry, opóźnienie itd? Wiekszość płyt ma karte sieciową realtek, ale jeżeli naprawde różnica ma być chodź w najmniejszym stopniu odczuwalna to wolałbym wybrać płyte z Intel I225-V chipem..

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez asmanty
  • asmanty zmienił(a) tytuł na Płyta główna -> realtek vs Intel I225-V

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Myślę, że dyskusja z Tobą nie ma większego sensu, dołożyłeś już do interesu 150zł nie mając nawet konsoli, zarzekałeś się, że 4k za konsolę z napędem nie dasz, potem kupiłeś napęd od skalpera, gdzie wcześniej zarzekałeś się, że nic takiego już nie zrobisz.    A zacytowałem tekst o allegro, ponieważ to pokazuje jak o niczym pojęcia nie masz. Podpowiem, ktoś mógł sprzedać 100 napędów po 1zł, zmienić cenę na 1 000 000 złotych polskich, a będziesz twierdził, że po tyle się sprzedają bo... dalej będzie pokazywało 100 sprzedanych
    • To oczywiste, nikt nie przygotowuje serwerów tylko pod premierowy peak.  bo to bez sensu, $$$
    • MS dba o klimat, albo ekozjeby(z ich poziomem IQ to nawet by było realne) dorwały się do serwerów i blokują. Wiecie ile byście co2 wyemitowali do atmosfery, gdybyście wszyscy zaczęli latać?  
    • O pieniądze byłbym spokojny. Krew też się znajdzie - byleby pieniądze były.
    • @sideband Każda, nawet gorsza pasta świeżo po użyciu będzie się wydawała OK.                        Moim zdaniem można powiedzieć parę prawideł sprawdzających się w 99%:                        1. Im gęstsza pasta, tym gorzej się ją nakłada ale na dłużej powinna wystarczyć i nie powinien na niej wystąpić efekt "Pump Out"                        2. Na goły rdzeń (GPU, CPU w laptopach itd.) najlepiej termopad ew. ciekły metal, od biedy bardzo gęsta pasta, ale trzeba będzie liczyć się z jej wymianą po jakimś czasie.                        3. Na IHS procesora wystarczy przeciętna pasta "co pod ręką leży" - prędzej czy później i tak trzeba ją wymienić. Jak ktoś nie planuje szybko się rozstawać z procesorem to daje termopad i spokój. @ostryb Na kanale x-kom albo morele, któryś z recenzentów porównuje te termopady, jedyny plus dla Thermal Grizzly to możliwość ponownego użycia.                   Za 17zł masz Gelida UltraPhase Intel który jest przyciętym na wymiar PTM 7950. Nie kombinuj tylko zamów i będziesz miał z głowy: https://proline.pl/gelid-heatphase-ultra-intel-ph-gc-02-i-40x30x0-2mm-p8120290               ]
  • Aktywni użytkownicy

1. 1
      Kadajo
      Kadajo
      198
    2. 2
      Winter
      Winter
      161
    3. 3
      Camis
      Camis