Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono,

Chcę sobie sprawić komputerek, tak jak w tytule na kwotę 19 koła za dosłownie wszystko 

https://www.morele.net/inventory/info/66a0a6bf/

Procesorek napewno będzie 9800x3d ale do koszyka dodałem 7800x3d dla sprawdzenia kosztów. Jak generalnie się on prezentuje.

Dodatkowo mam pytanie odnośnie monitora, który z nich może być lepszy. Asus ROG Strix OLED XG27ACDNG lub ROG Strix OLED XG27AQDMG. Wiem tyle że jeden to WOLED a drugi QD-OLED. Miałem już monitorek oledowy a mianowicie LG 27GR95QE lecz nie jestem fanem matowego ekranu, miałem wrażenie że jakieś ziarna z bliskiej odległości były widoczne

Opublikowano

Trochę nie rozumiem idei. Dopłacasz majątek do białych gratów żeby to wrzucić do czarnej obudowy? Pamięci 32GB za 700 zł? 

Za 11700 zł masz https://proline.pl/koszyk/4fe4ee48

Zasilacz brałbym czarny + kable cablemod. Fabryczne jakiego byś zasilacz nie wziął (chyba ze top za 2k) to kable i tak będą brzydkie. Samego zasilacza i tak nie będziesz widział. 
Zostaje Ci 3600 na peryferia więc i tak będziesz sporo do przodu. 

8 godzin temu, Glonek napisał(a):

Asus ROG Strix OLED XG27ACDNG lub ROG Strix OLED XG27AQDMG

A nie rozważasz może jakiegoś 21:9? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wiem o tym. Ale temu rządowi też chyba pasuje takie coś bo nie słyszałem żeby to prawo mieli zmienić.
    • Napiszę pod sobą. To tak ustabilizowałem to gówno. Najnowszy beta bios z Cc to szrot, który ma problem z trenowaniem pamięci i to poważne. Tknięcie czegokolwiek potrafi objawić się nawet zapodaniem przez płytę bclk na 110 MHz co kończy się hard lockiem, że bios trzeba resetować na ciepło albo baterię wyjmować. Absolutnie omijać na GB. Działa ok F17. Teraz następne, bo widzę po redittach, że od zarąbania ale to wręcz zatrzęsienie ludzi ma podobny problem.  Akcja wygląda tak na XMP płyta nie potrzebnie voltuje SOC aczkolwiek wydłuża, to czas do pojawienia się whea i można uznać, że wszystko jest fajnie. Teraz najlepsze to, że CPU przechodzi testy na danym napięciu nie znaczy, że CPU+IMC jest stabilne. Rwałem włosy z głowy, bo OCCT stabilne nie wywala WHEA, memki deliktanie wykręcone tak pod 1.35v przechodzą ante extreme ale z niewiadomowych przyczyn BT gubi myszkę i dual sensa sporadycznie  Z jakiegoś powodu licznik WHEA na 24H2 w HWinfo nie loguje błędów pokazuje 0 ten w OCCT robi to tylko jeśli naprawdę poszliśmy nisko z napięciem na żyletki z niestabilnością rdzeni a tym czasem w podglądzie WHEA-Logger gruba sraczka.  Co ciekwe w TM5 na antcie nie wywala błędów i wszystko fajnie pięknie aż nie jest pięknie i nam myszkę odetnie a  tym czasem w podglądzie WHEA 47  Dla zdrowia psychicznego nie mam zamiaru dochodzić co się zmieniło od 1.2.0.5 Agesy ale coś się zmieniło. Aha na beta biosie Agesą Cc w związku, że nie mogę nawet tknąć pamięci bo nie wstanie komp, to zasadniczo full stock + XMP spuszczone na 3200 MHz też wali whea Podsumowując dziwne zachowanie USB/BT/LAN=WHEA. Twój Radeon dziwnie się zachowuje np. sporadyczne mignięcia w przeglądarce? Znikający R-bar pod windą w adrenalinie? WHEA. 
    • Czy ty właśnie publicznie oznajmiłeś ze nawet nie wiesz, na jakim forum siedzisz ? 
    • kurde az tak cie porobilo? a jak jesz teraz bez zebów? 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...