indexinfio 180 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Cześć, Mam Lenovo Miix 300 2 GB RAM 64 GB eMMC Windows 10. Przestała w nim działać karta dźwiękowa. Nie jest nawet widoczna na liście urządzeń więc zacząłem się zastanawiać nad dokupieniem zewnętrznej. Komputer jest już dosyć stary i powolny, a dodatkowo korzystam z niego tylko podczas niektórych wyjazdów wiec nie ma sensu w niego dużo inwestować. Za 44 zł mogę dokupić zewnętrzną kartę, ale potrzebowałbym przekierować dźwięk na wbudowane głośniki. Wożenie ze sobą dodatkowych nie ma sensu. Czy takie przekierowanie jest możliwe?
Send1N 4 162 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Nie, jeżeli faktycznie jest problem sprzętowy to musisz oddać lapka do wymiany układu audio aby mieć dźwięk na wbudowanych głośnikach, może po prostu któraś aktualizacja systemu sprawiła że karta przestała być widoczna? (zdarza się) wejdź w menedżer urządzeń kliknij widok > pokaż ukryte urządzenia i zobacz czy wtedy ją widać. 1
indexinfio 180 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2024 Karta i głośniki były w ukrytych jako niedostępne. Po usunięciu i ponownym uruchomieniu komputera nie zostały wykryte.
Send1N 4 162 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 A miałeś cały czas tą samą wersję windowsa jak to się stało czy nie? (mam na myśli build)
indexinfio 180 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2024 Nie jestem pewny kiedy dokładnie to się stało. Wydaje mi się, że po jakiejś większej aktualizacji. W każdym razie spróbuję uruchomić na nim Minta. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Dobry pomysł, na początek najlepiej sprawdzić starszy build windy albo właśnie linuxa.
ImAho 0 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 wyłącz ją w biosie , zapisz zmiany następnie włącz ponownie. sprawdź czy zadziała
Rekomendowane odpowiedzi