Skocz do zawartości

[K] ASUS Rampage Extreme X48 / Gigabyte GA-EP45T-UD3P (LGA775)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupię/szukam, może ktoś ma, płytę główną ASUS Rampage Extreme (pierwszej generacji z mostkiem północnym Intel X48, która obsługuje LGA 775).
Jeżeli ktoś ma do sprzedania lub wie gdzie znaleźć proszę o informację, z góry dziękuję.
Poszukuję także Gigabyte GA-EP45T-UD3P na Intel P45.

REX.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zastanawiam się, czy można gdzieś znaleźć płytę główną EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM (numer części: 132-YW-E180-A1) na chipsecie NVIDIA 790i? Albo Gigabyte GA-EP45T-Extreme lub GA-EP45T-UD3P na Intel P45? Może ktoś ma taki i nie miałby nic przeciwko sprzedaży?:E

Opublikowano
12 minut temu, blabla123 napisał(a):

Wszystko idzie gdzieś znaleźć tylko przy cenie można zrobić niezłego ":E".

REXy też wiszą po 250-300EUR, a spokojnie schodzą za 200.

Nie ma ich nigdzie, powiedz mi, gdzie ich szukać?
A gdzie wiszą REXy za 250-300EUR? :)

1 godzinę temu, Elder napisał(a):

Szukam 790i FTW z cyfrowym PWM, nie Ultra.

Opublikowano

Nie wstrzeliłeś się w odpowiedni czas zakupu kiedy to ludzie wypychali jako "useless" to potem ceny przebijają sufit i każdy wali "Rare" w opisie

tak było kiedy wiadrami z USA braliśmy z BlaBla Lanfesty Cellshock CSX Diablo czy Corsiair handpicked cmgtx2 

i inny stuff w cenie paczki chipsów ale...stare dzieje, było minęło.

(KGrHqZ!pIF!Mi66N7zBQS-u4804!60_57.thumb.JPG.4484dec9f519975c0053cefcbb6eacb6.JPG

T2eC16hHJIIE9qTYMbO1BQS-vm5g9!60_57.thumb.JPG.dd4a5eec54c54bfe588a1573ed4ac1fc.JPG

Opublikowano
Godzinę temu, Elder napisał(a):

Nie wstrzeliłeś się w odpowiedni czas zakupu kiedy to ludzie wypychali jako "useless" to potem ceny przebijają sufit i każdy wali "Rare" w opisie

tak było kiedy wiadrami z USA braliśmy z BlaBla Lanfesty Cellshock CSX Diablo czy Corsiair handpicked cmgtx2 

i inny stuff w cenie paczki chipsów ale...stare dzieje, było minęło.

(KGrHqZ!pIF!Mi66N7zBQS-u4804!60_57.thumb.JPG.4484dec9f519975c0053cefcbb6eacb6.JPG

T2eC16hHJIIE9qTYMbO1BQS-vm5g9!60_57.thumb.JPG.dd4a5eec54c54bfe588a1573ed4ac1fc.JPG

Tak, wygląda na to, że przegapiłem wyprzedaż. Właściwie dlatego tu jestem bo przeszukałem już wszystkie znane mi miejsca i nigdzie nic nie ma. To może ktoś będzie jeszcze chętny sprzedać te płyty główne w dobre ręce. A co do cen to rozumiem, że nie będzie to za paczkę chipsów.... Ale żeby zacząć rozmawiać o cenach, musiałbym najpierw mieć kogoś, kto chciałby mi je sprzedać. :E

1 godzinę temu, blabla123 napisał(a):

U mnie w szafie :E

Są na ebayu czasem.

No cóż, ja tak nie gram.

Opublikowano

Pozamiatane...młodszy braciak miał ten sam film co my teraz z PC retro hardware 

ze sprzętem SONY ESPIRIT i koniec...

był czas kiedy kupował przed 2010 czy nawet 2020 rokiem klocki Espirit teraz kosmos ceny i brak wyboru.

Ma mega rodzynki ES w domu i nie odda.

End od story.

Nie trafiasz we właściwy moment i później nic nie zdziałasz.

Celujesz w segment który został w rękach kolekcjonerów a jak kto ma nie zajechane sztuki full box mobo czy unikaty kostki ram i GPU to...nie odda ...

bo wie że to towar widmo,nie do odkupienia.

Mimo wszystko...warto walczyć warto polować mimo że opcja "tanio i dobre kupię"  już nie istnieje.

Opublikowano (edytowane)

Znaleźć coś się jeszcze znajdzie i w nawet "spoko" cenach tylko trzeba babrać się w oborniku zwanym olx i przeglądać w zasadzie masy ofert. Do tego ten kontakt z januszami z olx... Stalowe nerwy trzeba mieć i pić dużo melisy :lol2:

Często jest tak, że nawet jak ktoś się nie zna, a pytasz o dany przedmiot to on sprawdza ceny na ebayu i dostajesz potem oferty z tyłka. Sprzęt zaniedbany, nie wiesz czy nawet sprawny ale "panie za 1000 oddam". Dlatego po takiego CRT ostatnio zrobiłem 250km, bo koleś się pozbywał, wysyłać było szkoda, a jakby trafiło w ręce janusza biznesu to cena lekko x4, bo on takie widzi.

Ja tak jeszcze ze 2-3 lata temu wyłapywałem rzeczy co mnie interesowały. A teraz? Teraz to byle mobilnego Bartona ci wystawiają za 150zł, nie mówię o topowych X2 na s939, bo po 250 już stoją :E

Top 775, 1366 trzymam dalej i czasem jeszcze coś dokupię jak jest "dobra" cena, bo to nie stanieje. Powoli też już robi się tak z 1155/1150.

Więc jak widzę coś fajnego, jakiegoś NOSa dajmy na to chłodzenia, to biorę od razu po X sztuk, bo potem nie będzie :E

Edytowane przez blabla123
Opublikowano

Kubuś masz rację co do OLX i tego że na Ebay DE czy USA ludziki patrzają na ceny 

i potem koniec rozmowy bo szaleją z ceną a towar zwykle chrupek

i prędzej na śmietnik się nadaje nie do kolekcji (pudełka nie mam akcesorów nie mam blaszka I/O mobo zgubiona...no i 5 lat temu działała ta mobo więc powinna działać dalej)

Daj spokój...szkoda zdrowia na takich.

Mamy tu oddzielny topic o żulerni z OLX i allezgrozy.

Opublikowano
35 minut temu, Elder napisał(a):

Kubuś masz rację co do OLX i tego że na Ebay DE czy USA ludziki patrzają na ceny 

i potem koniec rozmowy bo szaleją z ceną a towar zwykle chrupek

i prędzej na śmietnik się nadaje nie do kolekcji (pudełka nie mam akcesorów nie mam blaszka I/O mobo zgubiona...no i 5 lat temu działała ta mobo więc powinna działać dalej)

Daj spokój...szkoda zdrowia na takich.

Mamy tu oddzielny topic o żulerni z OLX i allezgrozy.

Cóż, zakup używanego produktu to zawsze loteria, zwłaszcza jeśli nie możesz przyjść i sprawdzić go osobiście.