Slayni 8 Opublikowano 15 Lutego 2025 Opublikowano 15 Lutego 2025 (edytowane) Jak prawidłowo włączyć Secure Boot na płycie Gigabyte X870 AORUS ELITE przed instalacją W11? Wybrałem Enabled, a nadal wyświetla Not Active. Secure Boot Mode ustawić na Custom czy Standard? Nie chcę tego spiepszyć, bo czytałem, że jak się utworzy jakieś klucze, to będą problemy, a już się pobugiłem. UEFI, TPM, Secure Boot, CSM.. cholera. Co w końcu ustawić przed instalacją tej 11? 2. W TPM mam do wyboru auto, dTMP, ASP fTMP i Pluton fTMP. Edytowane 15 Lutego 2025 przez Slayni
Pan Mateoo 604 Opublikowano 15 Lutego 2025 Opublikowano 15 Lutego 2025 secure bot standard tpm auto csm mozesz zosatwic włączany lub wyl - jest on raczej pod hardware starszej daty wiec ja bym to wylaczyl. 1
Slayni 8 Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Opublikowano 16 Lutego 2025 9 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a): secure bot standard tpm auto csm mozesz zosatwic włączany lub wyl - jest on raczej pod hardware starszej daty wiec ja bym to wylaczyl. Dziękować!
Rekomendowane odpowiedzi