Gość Mondello Napisano October 12, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 12, 2017 Witam Wczoraj zmierzylem miernikiem co sie wsadza do gniazdka a do niego np wtyczke od pc i pokazuje pobor pradu. Podlaczylem do tego miernika tylko sam pc bez monitora itd. I w spoczynku czyli uruchomionym tylko windows 7 po rozgrzaniu pobiera tylko 26w. Wydaje mi sie to dziwne bo w internecie pisza ze moj procesor pobiera 34 w. Oczywiscie to dobrze ze pobiera tak malo. Co o tym sadzicie? Specyfikacja pc Procesor intel pentium g4600 3.60 GHz Plyta glowna asus h110m-hdv Ram hyperx 8 gb ddr4 2133MHz Dysk twardy to stary hdd 230 gb Wentylator obudowy 1 sztuka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano October 13, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 13, 2017 Uwalony miernik albo jakiś chińczyk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sido107 Napisano October 13, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 13, 2017 jest ok, włącz OCCT albo Prime95 to wzrośnie do ok 50-60 W u mnie i3 bierze w BIOSie 40 W Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michagm Napisano October 13, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 13, 2017 (edytowany) Dnia 12.10.2017 o 06:52, Gość Mondello napisał: Podlaczylem do tego miernika tylko sam pc bez monitora itd. I w spoczynku czyli uruchomionym tylko windows 7 po rozgrzaniu pobiera tylko 26w. Wydaje mi sie to dziwne bo w internecie pisza ze moj procesor pobiera 34 w. Oczywiscie to dobrze ze pobiera tak malo. Co o tym sadzicie? Jest wszystko OK. Przynajmniej oszczędzać za prąd. Jeśli nie jesteś zadowolony bo CPU za mało pobiera prądu to kup sobie prądożernego/grzejącego CPU na zimę [Żartuję]. Edytowano October 13, 2017 przez Michagm Żartuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się