Gość Max Napisano October 26, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 26, 2017 Witam. Chcę wymienić. W komputerze procesor. Czy pomoże mi ktokolwiek wybrać procesor, który będzie pasował do płyty głównej? Bardzo proszę o pomoc. Ostatnio padł mi laptop i jestem zrozpaczony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michagm Napisano October 27, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 27, 2017 Napisz konkretnie... - Model ?? - Marka ?? - Jaki Procesor/Socket ?? - Jaką masz MB Ver. ?? - Jaką masz Mainboard ?? - Jaki chipset ?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano October 28, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 28, 2017 @Michagm Płyta główna: ASROCK J3710 - ITX, Procesor Intel(R) Pentium(R) CPU J3710 @ 1.6GHz Socket 1170 BGA, chipset Intel. Zależy mi na wyborze procesora, aby League of Legends działało na min. stałych 70-90 fpsach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano October 28, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 28, 2017 Prawdopodobnie - procesor przylutowany do Mainboard ITX (układ BGA) i masz Quad-Core to nie ma sensu zmieniać. Spokojnie pójdzie i bez problemów: League of Legends - Medium/High Non-AntiAliansing 1366x768. Jedyna opcja - GPU GT730 z PCI-E x1/x4 albo podobne [tylko musi być PCI-E x1/x4] i będzie wydajniejsza od Intel® HD Graphics 405. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michagm Napisano October 28, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 28, 2017 Zapomniałem zalogować Włącz Turbo Boost CPU w Bios'ie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano October 29, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano October 29, 2017 @Michagm Dzięki bardzo za kartę. Co do podkręcania procesora to w biosie nie mam opcji OC także chyba nic z tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się