Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Bmax mini pc i z tego co wiem chyba nie da się zrobić aktualizacji Windows 11 do 24h2 bo te komputerki mają jakąś blokadę i po prostu nie ma możliwości zrobić aktualizacji. Czy może jednak jest jakiś sposób? Próbowałem już prawie wszystkiego czy to czyszczenie Windows Update, rozwiązywanie problemów, różne zabiegi w cmd i nadal to nie pomaga. Asystent instalacji Windows dochodzi do 99% i nie chce zakończyć aktualizacji (trwało to ponad 8h i na 99% stało ponad 4 godziny). Czy ktoś miał lub ma ten mini pc i zrobił czystą instalacje Windowsa i udało się to zrobić pomyślnie? Czy jeśli zrobię flash USB z najnowszą wersją Windows to taka instalacja przejdzie czy też się zablokuje? Ma ktos doświadczenie i może dać jakieś wskazówki? Pozdrawiam.

Opublikowano

Jest obecnie Windows 11 22h2 i probuje zrobic aktualizacje do 24h2. Sprzet spelnia wymagania nawet musialem sprawdzic programem ze strony Microsoft przed aktualizacja z Asystentem instalacji czy sprzet spelnia wymagania I pokazalo ze tak ale aktualizacja do 99% stoi. 

Opublikowano
12 godzin temu, nachwilee napisał(a):

Czy musze zrobic format dysku z aktualnym systemem i wtedy instalacja nowego? 

Tak. Utwórz sobie partycje wtedy nie będzie problemu i dane trzymać na drugiej partycji. Jak trzeba formata z partycja systemowa to wtedy nie ma problemu.

Opublikowano
20 minut temu, nachwilee napisał(a):

Laptop firmy Bmax czy po prostu w innym miałeś taki sam problem?

HP. I nie wiem, czy to akurat problem. Po prostu postanowiłem sprawdzić, co spierdzielili na wersji innej niż 22H2 ;)