Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, na pewno na forum jest sporo osób które grają w cs i może mają podobny problem.

Grając na przyzwoitym zestawie mając średnio 400fps w losowych momentach mam takie "spike" nie moge tego nazwać dropami fps ale zauważam wtedy skoki wartości w tym nowym net_graphie średnio przy płynnej grze mam 3/4 ms, a przy tych mikro-zacięciach skacze do 30/35ms. Na dłuższą mete jest to uporczywe i utrudnia gre.

Jeżeli ktoś miał podobny problem i w jakiś sposób go rozwiązał albo przynajmniej zmniejszył intensywność to proszę o pomoc, dzięki!

Zestaw na którym gram:

i7-14700kf

4070super

msi z790

32gb ram 6500MHz 

1tb ssd m2

msi mpg 850w 

Opublikowano

potencjalnych przyczyn jest od cholery

Na szybko jakie mi przyszły do głowy:

- spróbuj inne stery

- sprawdź czy w grze lub w ustawieniach karty dźwiękowej nie masz włączonych opcji dodatkowego przetwarzania dźwięku

- spróbuj poodbinać wszystko z USB, poza myszą i klawą, a je też spróbuj przepiąć w porty innego typu (2.0, 3.0)

- wyłącz wszystko w tle, msi afterburnery, discordy, przeglądarki, oprogramowanie Logitecha, soft do RGB jeśli jakiś masz, antywira itp. 

- może spróbuj wyłączyć e-cores

- undervolting, overvolting, i tak dalej

• Thanks 1
Opublikowano

Okej no to tak sterowniki mimo aktualizacji nic nie zmieniły, podczas grania wiadomo mam wszystko wyłączone ale no w sumie spróbuje pokombinować z tymi ustawieniami karty dzwiękowej i z urządzeniami podpietymi pod USB na koniec zostawie bawienie się z biosem i under/overvoltingiem chociaż myślę, że mam dobrze ustawione wszystko.

Na ten moment zrobiłem dwie rzeczy które wydaje mi się, że trochę pomogły tzn - wyłączyłem nakładkę całkowicie nvidii  + zmieniłem w nvidia control panel tryb poboru energii z maksymalnej wydajności na normalną.