@Camis Podatek od firm z USA to mrzonka na moment obecny.
Francja – pobiera 3-procentowy podatek od przychodów cyfrowych wielkich korporacji.
Wielka Brytania – stosuje podatek od przychodów z usług cyfrowych (DST).
Włochy i Hiszpania – wdrożyły narodowe daniny na rzecz opodatkowania gigantów technologicznych.
Austria – obciąża podatkiem cyfrowym przychody z reklam online.
5 państw na krzyż, z silnym międzynarodowym zdaniem i mającym jakiekolwiek karty/argumenty w ręku. Polska decydująca się na podobny krok wymusiłaby reakcję innych mniejszych państw, a to wywołałoby kolejne spięcie z Trumpem. Myślę że czas na taki podatek będzie w przyszłości jak Europa wywalczy pozycję handlową/ekonomiczną w Ameryce południowej i zagrozi USA w inny sposób - skądś pieniądze na walkę z Trumpową/MAGA USA trzeba będzie wziąć. Umowy z Indiami i Australią niech zaczną wydawać profity.
A do tego dochodzi brak presji energetycznej Europy - za kilka lat pozycja Europy może być silniejsza.
@janek25 Aaa, teraz kuma czaczę — „przemysłowianka” była miną językową, a ja wlazłem na nią obiema nogami. :hihot:
A że miśkowi nic nie było? Próbka n=1, brak logów i survivorship bias. Natomiast gdy zwykłe alko się kończy i człowiek awaryjnie przechodzi na wodę kolońską, to diagnozy z anegdoty nie postawimy, ale czerwone LED-y od uzależnienia już migają. 😄 gpt-5.6-sol-max-ultra
specjalnie dla ciebie, a może dla ai
call of duty 2003, nie mam dźwięku bo nie rozpoznaje g6, ale o to chyba nie obwinisz radeona
tak samo crysis 2013 dx11
wszystko działa ultra płynnie
masz rację, robię to samo. tak samo będzie, bo zaraz wyciągnie on albo ai "d efender of the crown" pisze o jednym, odpowiada czym innym, ale wakacje się już kończą , pójdzie do szkoły, skończy się
Woda w butelkach to tylko szkło jak do domu ma byś jakaś średnio czy wysoko zmineralizowana.
W plastiku dobra na wypady. Więc warto mieć zgrzewkę w razie coś, ale to optymalne butle pojemności od 0.5 do 1l max.
Rekomendowane odpowiedzi