Melion 0 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Cześć Ogromna prośba o poradę dotyczące modernizacji mojego PC, potrzebuje poprawić wydajność i nie wiem co by należało wymienić (czy wystarczy wymiana samej karty graficznej ? czy jednak procesor/ram/płyta również wymaga wymiany ) Wydaje mi się ze oczywiste jest ze karta mogła by być lepsza... ale jeśli tak, to jaką byście polecili ? PC używana praktycznie wyłącznie do gier Procesor🔹 i9-11900K Płyta główna🔹 Gigabyte z590 Gaming X RAM🔹 DDR4 32gb 3200 MHz Corsair Karta graficzna🔹 GeForce RTX 3070 Zasilacz🔹 Be Quiet straight power 11 650w I czy mógł bym poprosić również o poradę jaki dobrać do tego monitor ? tak mniej wiecej do max 3k PLN ? Będę wdzięczny za pomoc
bourne2008 1 207 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Jak określisz budżet który możesz przeznaczyć na sprzęt to będzie łatwiej. Ale osobiście poszedłbym w nowe GPU.
Melion 0 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia Ah, faktycznie, nie podałem, wybaczcie ;-) Myślę że nie licząc monitora, na upgrade miałem bym z 5k PLN
Dirian 684 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Wrzuć sobie RTX 5070 Ti lub Radeona RX 9070 XT i będzie fajny upgarde. Procka nie ma co ruszać jeszcze bo to dalej wydajne CPU. Edytowane 14 Kwietnia przez Dirian 1
Rekomendowane odpowiedzi