Johos 0 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Witam, wymieniłem router na Tp-Link BE800 i od tego czasu mam problem z dostępem do Eset Livegrid, Gdyjestem po lan, wifi z routerem czy też punktem dostępowym (stary router) to po jakimś czasie pojawia się informacja, że nie ma dostępu do serwerów LiveGrid. Mam również dwie sieci z Tp-Link Deco i co najlepsze z tego mi Livegrid się nie blokuje i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje skoro ustawień nie zmieniałem, aby blokowało czy cokolwiek podobnego. Nie mam też pomysłu dlaczego ten BE800 ma z tym problem skoro Deco też jest połączony kablem lan z routerem.Dziękuję za pomoc
caleb59 854 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Jeśli to możliwe sprawdź czy w routerze masz włączone UPnP.
Johos 0 Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca Tak, UpnP jest włączone domyślnie. Kurcze sprzęt fajnie chodzi, a tu takie coś niespodziewanego wyszło😅
caleb59 854 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Chyba pozostaje tylko kontakt ze wsparciem ESET Polska: https://www.eset.com/pl/support/contact-support/
Johos 0 Opublikowano 2 Czerwca Autor Opublikowano 2 Czerwca Eset napisał tylko, że na stronie jest podane jakie porty mają być otwarte, nr ip etc i koniec. Napisałem do Tp-Linka i jest lepsza pomoc niż samego Eset-a.
caleb59 854 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Pewnie chodziło im o to: https://support.eset.com/pl/kb332-jakie-adresy-musze-przepuscic-na-zaporach-sieciowych-firm-trzecich-aby-zapewnic-pelna-funkcjonalnosc-aplikacji-eset#esetlivegrid Dzisiaj i u mnie raz wyskoczył problem z połączeniem do ESET LiveGrid, nie minęło kilka minut i zniknęło - z tego co pamiętam z poprzednich lat kiedy korzystałem z tego pakietu to bardzo rzadko im się to zdarzyć może. @Johos https://forum.eset.com/topic/45596-why-is-livegrid-notification-me-about-issues-since-last-update/ Edytowane 8 Czerwca przez caleb59
Johos 0 Opublikowano 9 Czerwca Autor Opublikowano 9 Czerwca Dokładnie o to, u mnie wyskakuje raz szybko, raz po kilku godzinach i nie wiadomo czemu, przestałem zwracać na to uwagę, gdy w między czasie siadam do Switch 2
caleb59 854 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Jakaś awaria, trzeba czekać aż to naprawią.
Johos 0 Opublikowano 9 Czerwca Autor Opublikowano 9 Czerwca Nie do końca awaria, ale raczej wina routera BE800, mam również Tp-Link AX11000 i służy jako rozszerzenie sieci wifi i gdy z nim jestem połączony ten komunikat się nie pojawia, tylko za diabła nie wiem czemu ten BE ma z tym problem, nawet resetowałem do ustawień fabrycznych i dalej to samo. Ja jestem chyba głupi z tego.
caleb59 854 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Ja to zacząłem widywać od kilku dni, losowo - dzisiaj też raz wskoczyło.
Rekomendowane odpowiedzi