Skocz do zawartości

Problemy z Windows 10 po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aaaaaaaab
Opublikowano

Dzień dobry, mam problem z Windowsem 10 po zainstalowaniu aktualzacji Fall Creators Update 16299.15, a mianowicie poszły mi wszystkie gry z Origina (BF,FIFA itd.) co ciekawe gry nadal znajdują się na komputerze jednak system ich nie wykrywa przez co nie mogę ich włączyć(na Originie wyświetla się komunikat o konieczności zainstalowania gier). Warto dodać,że na pulpicie część ikon zdublowała się. Część ikon zamieniła się w białe kartki, które już nie są rozpoznawane jako aplikacje, a tylko lokalizacje plików. Proszę o pomoc. :)

Opublikowano

Wejść na Origin -> Ustawienia aplikacji -> Aplikacja / Diagnostyka / Instalacje i zapisane stary gry [Sprawdź czy nie zmieniło]

Wejść na Origin -> Gry -> Odśwież bibliotekę Gier

Albo trzeba będzie Uaktualniać Origin

Zdarzają że Fall Creators Update gryzie z Origin

Opublikowano

No niestety to nie pomogło, a samego Origina nie mogę odinstalować, z ciekawości sprawdziłem gry ze Steam i ich też nie mogę odinstalować (wyskakuje komunikat,że Windows nie może znaleźć lokalizacji pliku), ale mogę w nie grać. Jedynie gry z Uplay działają bez żadnych problemów (oprócz Watch Dogs).

Opublikowano

Spróbuj ściągnąć np: CCleaner [Vacuum Cleaner]

Włącz CCleaner -> Autostart -> Origin OFF / Steam OFF

Włącz CCleaner -> Rejestr -> Skanuj by znaleźć problemy [tylko na podstawowym a nie zaawansowanym]

Włącz CCleaner -> Narzędzia -> Odinstaluj Programy -> Uruchom Deinstalator a jeśli nie to Usuń Wpis i jeszcze raz Włącz CCleaner -> Rejestr -> Skanuj by znaleźć problemy

Od nowa instaluj Origin/Steam

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...