Dwa2tr 0 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Zawieszenie komputera przy restarcie po aktualizacji windowsa. Twardy reset nie pomagał, więc zresetowałem bios. Po restarcie biosu pali się czerwona dioda DRAM oraz brak obrazu na monitorze, nie podświetla się także mysz i klawiatura. Próbowałem odpalić z jedną pamięcią dalej to samo. Płyta główna to Gigabyte B450 AORUS ELITE. Reszta specyfikacji ryzen 5 2600, rx 580, 16gb ddr4 3000 mhz.
bourne2008 676 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Odłącz kompa od prądu. Wyjmij baterię z płyty gł. Poczekaj kilka minut i włóż baterię. Odpal i czekaj cierpliwie. Edytowane 4 Czerwca przez bourne2008
Dwa2tr 0 Opublikowano 4 Czerwca Autor Opublikowano 4 Czerwca 1 minutę temu, bourne2008 napisał(a): Odłącz kompa od prądu. Wyjmij baterię z płyty gł. Poczekaj kilka minut i włóż baterię. Odpal i czekaj cierpliwie. Robiłem to już dwa razy, nic z tego
bourne2008 676 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Sprawdzałeś pojedynczo każdą kość pamięci w 2 i 4 slocie?
Dwa2tr 0 Opublikowano 4 Czerwca Autor Opublikowano 4 Czerwca 51 minut temu, bourne2008 napisał(a): Sprawdzałeś pojedynczo każdą kość pamięci w 2 i 4 slocie? Tak
Send1N 2 454 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Odłącz dopływ prądu całkowicie i zewrzyj zworkę clear cmos jeszcze zamiast robiąc to baterią (przytrzymaj coś metalowego na 2 pinach przez kilka sekund) podłącz jeden moduł ramu do 4 slotu, jak dalej nic to podmieniałbym procek na inny testowo, byłem świadkiem bardzo podobnych objawów z ryzenem 2600 w roli głównej i to właśnie cpu powoli umierał. Edytowane 4 Czerwca przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi