Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję obudowy za CM 690 II Advanced. Chciałbym jakąś przewiewną obudowę o podobnych gabarytach szerokość max 21,5 cm oraz wysokości 47cm.Cały panel musi być na przodzie obudowy. Cenowo tak do 300 zeta.

Opublikowano (edytowane)

Specyfikacja

Z690 Asus

Intel 12600K

Ram 64GB Kingston 3200 CL16

Dyski 1TB nvme Kingston SKC 3000 ,SKC 600 512GB ,WD Blue 580 1TB.

Grafa GTX 1660S,będzie zmieniana na nowszą.

Noctua NH -U12S

Corsair RM 650x.

Edytowane przez Cavendish
Opublikowano (edytowane)

Kieszenie dysków oczywiście idzie zdemontować, dokładnie te dolne, bo górne są na stałe zamocowane.

Wentylator mam zamocowany 140mm od Noctua.

Myślałem nad Diaxid 605F,tyle ze nie wejdzie we wnękę.

Opublikowano

Miałem tą obudowę, z przodu da radę zamontować 2x 140x140mm, z czego jeden musi "siedzieć" bez przykręcania w zatoce na napędy DVD. :E Ogólnie u mnie tak to wyglądało, korzystałem z Arcticów P14 PWM PST.

mGnQfyj.jpegT9dJEuN.jpeg

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Może jeszcze frytki do tego? xD na uj ci takie coś jak piszesz że komputer ma wejść do jakiejś wnęki czyli zakładam że widoczny będzie tylko sam front ;) Z3 air to fajna buda w takiej kasie, składałem w niej pc, blachy cieniutkie ale airflow jest OK i spełnia twoje główne wymagania ;) Gdyby na szerokość mogło być te "217mm" zamiast 215 :E to pole manewru było by sporo większe.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Chodzi o to że jak masz coś kupić,to niech to jest to porządne,a nie jakieś wybrakowane. Ta buda spokojnie mogłaby posłużyć jeszcze któryś rok,tylko jest problem z przyciskiem włącza kompa.

Gumowe przepusty możemy pominąć.

Opublikowano (edytowane)

Zobacz sobie IRID 503 od Genesis tylko tam te porty nie są idealnie na środku ale nie są też na boku :P są przepusty i śledzie możesz wyjąć i włożyć ponownie + szerokość i wysokość pasują, airflow też spoko bo buda ma otwarty front jak i top + nic zbędnego nie blokuje przepływu ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Irid 503 odpada,mam płyty w formacie ATX, a ta jest mATX. Raczej kupię Irid 505,ta już jest w formacie ATX. Jak nie wejdzie pod biurko,to postawię na biurku,miejsca mam sporo.