PC - R7 5700X, RTX 3080, B550, EVGA 750W, 16GB DDR4 3600Mhz, M.2 500GB, Fera 5, SPC Regnum R4
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DITMD · Opublikowano
Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli to, że teren do eksploracji jest gigantyczny. Każda lokacja ma kilka dróg, które prowadzą do kolejnych i kolejnych. Cały czas człowiek zbacza z głównej misji i wraca do niej dopiero po godzinie eksploracji. Wszystkie znaczniki na mapie czy kompasie możesz dostosować pod siebie, a to, że coś wyświetla się na kompasie, wcale nie znaczy, że od razu to odnajdziesz. Niektóre Kodamy i inne sekrety są naprawdę nieźle poukrywane i trzeba przeszukać całą lokację od góry do dołu, żeby je znaleźć. Sam kompas wcale nie jest taki dokładny i już nie raz się o tym przekonałem. -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Ale ja to wiem... Chyba ciągle obracasz się w czasach sprzed Ampere, gdzie wprowadzili L2 Cache Residency Control. Chodzi o to, że obecnie jest tak używany do niektórych danych, bo można wcześniej zaplanować jakie będą potrzebne... Zamiast czekać aż karta będzie potrzebowała np. elementów bufora z poprzedniej klatki można załadować jest tuż wcześniej, w odpowiednim momencie lub po prostu zadbać by miało miejsce. Tak to karta sprawdziłaby czy jest w L1, L2 i wydała żądanie o przesłanie do Vramu, co spowodowałoby mały przestój przez czekanie na dużo wolniejszy Vram... -
Przez galakty · Opublikowano
Gdyby tylko dało się grać na PS5 albo PC za 4k, chlip chlip -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Nie no spoko, tak tylko napisałem ze swojej perspektywy 🙂 -
Przez DeamoN256 · Opublikowano
Też jestem tego zdania, ale druga strona jest dosyć uparta, ale będę próbował przegadać jeszcze temat
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi