Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Pany,

Planuje przesiadke z mojej 3070 i powoli zacyznam sie rozglądać nad czymś kolejnym. 

Póki co monitor 2K 165, używana do giercowania, montowania filmów i czasem małego streamu. 

I tu pojawia sie dylemat bo przy nvenc wiem jak to działa, obs sobie bezproblemowo zapierdziela i wydajności mi nie zabiera.

Wcześniej siedziałem przy AMD na RX 580 i tam odpalenie streama zabijało wydajność

I tu pojawia sie pytanie czy na ten moment iśc w 9070 XT, pogodzić sie z niższą wydajnością RT(co mi nie przeszkadza) ale zaoszczędzić sporo budżetu czy może lecieć jednak w 5070 Ti, ale jakoś seria 5xxx kompletnie do mnie nie przemawia i mam poczucie że wyciąganie kasy poszło już na maksa(wcale nei dałem 5k za moją 3070 3 lata temu :D )

• Haha 1
Opublikowano

Jak Ci się zmieści do obudowy to bierz xfx z najlepszym chłodzeniem. Wydajnościowo w stosunku do sapphire nic nie stracisz, chociaż ten jest stabilniejszy przy UV.

W tym momencie nvidia 5070 wypada słabo jakościowo, porównując do 9070XT.

Tylko 5070ti ma podobną wydajność, ale przy tej cenie moim zdaniem nie warto.

Już lepiej dołożyć do 5080🤣, ale do RT, PT itd ja bym bez 5090🤪 nie podchodził.

Opublikowano

W sumie zapomnialem tu napisac.

O miejsce nie musze sie martwic bo trafila sie okazyjnie NV9 - moznaby tam samemu sie zamknąć :D

poszlo w AMD i poki co wychodzi to super. przyszla wersja od XFX tylko z mniejszym RGB

20250709_091023.jpg

• Like 4