Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

mam do sprzedania 2 dyski WD wystawione na allegrolokalnie:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/wd-purple-4tb-wd40purz-5400rpm 
Dysk z przebiegiem około 6miesięcy.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/wd-purple-4tb-wd40purz-5400rpm-or-czas-pracy-8dni 
Dysk z przebiegiem około 8dni.

Jeżeli byłby ktoś z forum zainteresowany, to mogę zrobić upust cenowy z 180zł na 150zł i z 270zł na 250zł 

Pozdrawiam.

Edytowane przez espio
Jeden dysk sprzedany

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ale tu nie chodzi o to kto dominuje tylko o sam fakt szamba na socjalkach. Prawicowego, lewicowego czy neutralnego.   I tak. Jak ktoś swoich dzieciaków nie ogarnia w tej kwestii to jest kiepskim rodzicem.
    • Ja juz zlewam testy TPU. Oni za delikatnie obchodza sie z kartami, ale z grami rowniez. U nich wszystko wyglada zbyt optymistycznie. Czasem wyniki sie pokrywaja, ale to za malo.   Na plus, ze testuja duzo sprzetu w tych swoich specyficznych warunkach i mozna wytypowac lepszy czy gorszy sprzet, ale same liczby czesto z dupy i nie przekladaja sie na domowe warunki.   Polecam computerbase.de, a z rodzimych ithardware.pl na przyklad.
    • Nie, do tego trzeba być wróżbitą. Ja w życiu bym nie pomyślał że konfederacja na tiktokach będzie królować gdy i tak wiecznie w necie miała próg 5%. Jak Ty to przewidziałeś to chętnie zobaczę jakiś wpis o tym mówiący.
    • To teraz wyjaśnij mi czemu chce wspierać nagle Ukrainę i mówi o dodaniu broni. Dla mnie w ogóle takie wojny zastępcze to tylko chodzi o hajs, sprzedawanie broni i inne takie pierdoły, a ludzie to mięso do przemielenia. Reszta to gra pod publiczkę z różnymi gadkami do mediów. Ale Trumpa nie idzie rozszyfrować czy chce walki na wyniszczenie, czy by się Ukraina poddała,czy Rosji dowalić.
    • Nie ma jeszcze tematu AOW4 i po prostu muszę go stworzyć     Kupiłem tą grę jakieś 2 tyg. temu i pochłonęła mnie bez reszty. I słowo pochłonąć nie jest tu przesadą i mam porównanie do innych gier ostatnich paru lat jak Humankind czy Ara History Untold, które też mnie wciągnęły, ale nie aż tak bardzo. Pochłonięcie oznacza to, że jestem głodny, ale nie siedzę dalej, żeby rozegrać jeszcze jedną turę. Tak mam z AOW4     Na wstępie napiszę, że jestem fanem wszelkich turowych gier strategicznych jak civki, Humankind, HOMM itp. Jednak AOW3 kiedyś mnie jakoś nie przekonała do siebie. Od Planetfall się odbiłem z uwagi na zbyt długie i monotonne walki i po prostu brak tego "czegoś".   Co moim zdaniem wyróżnia AOW4 na tle innych gier fantasy strategicznych, głównie serii HOMM. Tą główną zaletą jest sandboxowość. Przyzwyczajony byłem zawsze, że w HOMM miasto gdzieś stoi zarówno nasze jak i przeciwników i po prostu się je zdobywa. A w AOW4 na zasadzie civki budujemy gdzie chcemy (z wyjątkiem początkowego). Następna sprawa to to, że ilość ras, przedmiotów, badań, cech krain powoduje, że za każdym razem generuje nam się losowo zupełnie nowa mapa. Do tego wszystkiego Producenci tak to dobrze zrobili, że grając w te losowe mapki ma się wrażenie jakby się grało w misji fabularne  A to wasale co i rusz o coś się proszą albo coś ci dają. A to jakieś plagi (odpowiednik ludów niezależnych z Humankind czy państw miast z civki) cię atakują. A to są jakieś starożytne cuda do zbadania. To jest po prostu rewelacja.... W grze oczywiście są też kampanie fabularne, ale widać, że Twórcy położyli wielki nacisk na zrobienie civki w klimatach fanatsy. Oczywiście nie ma tu porównania 1:1 bo w civkach ekonomia gra pierwsze skrzypce. Nie ma walk taktycznych. W Ara właściwie wszystko opiera się na ekonomii. Najbliżej chyba tu do Humankid choć też ekonomia w AOW4 jest na nieco niższym poziomie. Może mogłoby być odrobinę lepiej i nieco więcej surowców, ale koncepcja jest taka, żeby skoncentrować się na bohaterach, magii i czarach  Być może przeładowanie ekonomią byłoby już za dużo. Na pewno natomiast dyplomacja jest tak samo rozwinięta jak w Humankid. I tak samo jest bardzo obszerny system badań i rozwoju królestwa.    Na wielki plus i kolejną cechę sandboxowości należy dodać możliwość tworzenia własnej broni. Możliwość budowy dróg. Oczywiście rozwój bohatera i królestwa.   Z minusów dałbym mało przejrzysty system badań. Wszystko wygląda jak księgi czarów a różne badania wpływają na różne rzeczy. Szkoda, że nie ma wyraźnego oznaczenia ikonkami albo jakiegoś podziału czy badanie dotyczy rzucania czaru na mapie świata czy w walce, czy wpływa na miasto, a może całe imperium. Ale może są na to jakieś mody, których nawet nie sprawdzałem. Drugim minusem już w kontekście polskich graczy   Grą jestem oczarowany :), wręcz zaczarowany , a to wszystko bez ani jednego dodatkowego DLC. Na razie jest tyle do ogarnięcia, że starcza mi podstawka. Natomiast liczne DLC zrobią ją jeszcze lepszą. Gra ma na steam bardzo wysokie noty i całkowicie zasłużenie. Grę bardzo POLECAM.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...