soundvibez 28 Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 Cześć, Nie mogę nigdzie znaleźć informacji w necie - albo słabo szukam. Kupiłem ostatnio wspomnianego GoogleTV Boxa od Xiaomi i wszystko spoko działa. Nie działa natomiast zewnętrzny dysk HDD podłączony przez USB - tzn Box go wykrywa, dysk startuje - czuć to na obudowie, po czym pokazuje, że wystąpił problem i urządzenie zostało bezpiecznie usunięte. Dysk jest sprawny, działa na PC jak i podpięty pod TV Samsung. Testowałem też pendrive 64GB pod tym Boxem i ten działa normalnie. Dodam, że dysk i pendive były sformatowane w NFTS więc to raczej nie problem systemu plików. Czy może być tak, że Xiaomi Box nie jest w stanie po prostu zasilić dysku? Czy może chodzić o co innego? Dysk to WD Elements Portable 1TB USB 3.2 Gen. 1 - podpinany jednym kablem USB. Będę wdzięczny za porady.
Akuki 73 Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 Mam ten sam model, gen.2, i niestety identyczne objawy 😑 , pomijają harce z losowym wyłączaniem TV. Poza tym sprzęt jest całkiem ok. W zastępstwie HDD na kablu, korzystam z lokalnej chmury WD Cloud.
soundvibez 28 Opublikowano 17 Lipca 2025 Autor Opublikowano 17 Lipca 2025 Dzięki, chyba też będę musiał w takim razie pomyślec o jakiejś domowej chmurze/NAS, choćby czymś DIY, po taniości i będzie z głowy.
poszukiwaczGPU 93 Opublikowano 18 Lipca 2025 Opublikowano 18 Lipca 2025 Co prawda tej konkretnej podstawki nie znam, ale miałem już sytuację, że zasilanie z portu USB było zbyt słabe (był to konkretnie dekoder). Zastosowanie dysku w obudowie z zewnętrznym zasilaczem w 100% rozwiązało problem.
narmiak 127 Opublikowano 19 Lipca 2025 Opublikowano 19 Lipca 2025 Za słabe zasilanie. Boxy Xiaomi z tego co kojarzę dostarczają tylko 0.5A, a wiele dysków 2,5" przy tylu to się ledwo rozkręca. Ja kupiłem sobie taki kabel: https://www.amazon.pl/PremiumCord-Zasilanie-wtyczka-transmisji-SuperSpeed/dp/B07HX678BX Czarna końcówka szła w moim wypadku do dekodera, a czerwona do ładowarki od telefonu. 1
Akuki 73 Opublikowano 19 Lipca 2025 Opublikowano 19 Lipca 2025 Na to wychodzi, bo gdy podłączyłem dysk HDD przez przelotke z osobnym zasilaniem to ruszyło.
Rekomendowane odpowiedzi