Skocz do zawartości

Obudowa Lian Li A3 mesh czy Jonsbo D31 mesh (+screen?) i recenzja mojego builda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, dzień dobry państwu, moje najszczersze uszanowania. Zastanawiałem się nad wyborem obudowy dla mojego nowego komputera z podzespołami takimi jak na liscie ponizej:

https://pcpartpicker.com/list/xWWs74

Jak myslicie, z tych dwóch (A3 vs D31) to ktora obudowa byłaby lepsza? Myslalem o D31 z ekranem bo ekranik fajny jest i tak sie świeci fajnie ale nie wiem

Proszę o wasze najszczersze opinie na temat obudowy jak i podzespolow rowniez 🥺❤️

Dziękuje za uwage, z pozdrowieniami

~ Geralt

Edytowane przez geraltbro
Opublikowano
4 minuty temu, Yedi napisał(a):

Jaki kolor ?

Miałem obie i ten ekran to bez sensu jest .. psuje do tego obieg powietrza.

Mam do dej pory A3-matx - polecam wersję czarną wood

Kolor nie ma dla mnie znaczenia. Hmm tak myslalem ze z przewiewnością może być średnio właśnie w D31. A3 wydaje się jednak lepszą opcją kurka blaszka. Więcej miejsca też. Dzięki!

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Dirian napisał(a):

Skąd w ogóle dezycja ma wziecie Core Ultra? Jakie zastosowania zestawu? Czemu takie słabe GPU i do tego sprzed kilku generacji?

Core Ultra 7 265k w sumie to dobre cpu więc czemu nie, a zapomniałem wspomnieć że pc ma być do obróbki wideo i obrazu (premiere pro, after effects, photoshop) wiec zależy mi na QuickSync od intela. Nie zamierzam grać w jakieś cyberpunki a od GPU oczekuje jedynie wiecej niz 8gb VRAM, a 4060/5060 16gb kosztowało by mnie 2 razy tyle co 3060 12gb.

Edytowane przez geraltbro
Opublikowano
2 godziny temu, geraltbro napisał(a):

Core Ultra 7 265k w sumie to dobre cpu więc czemu nie, a zapomniałem wspomnieć że pc ma być do obróbki wideo i obrazu (premiere pro, after effects, photoshop) wiec zależy mi na QuickSync od intela. Nie zamierzam grać w jakieś cyberpunki a od GPU oczekuje jedynie wiecej niz 8gb VRAM, a 4060/5060 16gb kosztowało by mnie 2 razy tyle co 3060 12gb.

Jeśli tylko byś chciał to na tej karcie grałem w Cyberpunki, Indiany w supreme i we wszystkie gry triple A. Pitolenie że się nie da.