kalderon 1 088 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca To wszystko bardzo dobre płyty. Jak zależy ci na audio to ja bym brał Strixa, 50zł dopłaty to nie majątek.
Grolshek 516 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Tu masz promkę jakąś: https://www.x-kom.pl/p/1079836-plyta-glowna-socket-am5-asus-rog-strix-b650-a-gaming-wifi.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click&sm=comparision&ceneo_cid=a01755c1-236c-0951-c598-15a650b59517 Ja brałem Tomahawka ze względy na spdif którego strix nie ma.
Gradzik18 19 Opublikowano 31 Lipca Autor Opublikowano 31 Lipca Ok, GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER powinny działać dobrze na tym Strixie prawda?
Dirian 669 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Będą działać (a przynajmniej powinny), składałem dobry rok temu dla kumpla zestaw na tej płycie i GoodRAM-ach i EXPO działało bez problemu. 1
Grolshek 516 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 1 godzinę temu, Gradzik18 napisał(a): Ok, GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER powinny działać dobrze na tym Strixie prawda? Pojedyncze przypadki że nie chcą wskoczyć w EXPO na Gigabyte jedynie.
Gradzik18 19 Opublikowano 31 Lipca Autor Opublikowano 31 Lipca (edytowane) Ok, zamówione wszystko, mam nadzieję, że teraz obędzie się bez problemów przy składaniu i uruchamianiu Dzięki za pomoc 😊 Edytowane 31 Lipca przez Gradzik18
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 15 godzin temu, Gradzik18 napisał(a): Dobra, jestem już na etapie kliknięcia przycisku "kupuje" płyty MSI B650 Tomahawk, jak u niej z audio? Jeżeli większość czasu używasz słuchawek np do gier i nie zamierzasz bawić się w osobne karty dźwiękowe czy DAC'e na usb to odpuść wszelkie płyty bez wzmacniacza słuchawkowego bo skończy się to tak że za chwile będziesz zakładał kolejny temat jaką kartę/dac kupić
Gradzik18 19 Opublikowano 1 Sierpnia Autor Opublikowano 1 Sierpnia 5 godzin temu, Send1N napisał(a): Jeżeli większość czasu używasz słuchawek np do gier i nie zamierzasz bawić się w osobne karty dźwiękowe czy DAC'e na usb to odpuść wszelkie płyty bez wzmacniacza słuchawkowego bo skończy się to tak że za chwile będziesz zakładał kolejny temat jaką kartę/dac kupić Zamówiłem płytę Asusa Strix B650-A, która ma jakiś wzmacniacz, mam nadzieję, że się sprawdzi 1
Dirian 669 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Ten Asus ma dobre audio, całkiem sprawnie napędzało mi Sennki HD660S2 1
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia W dniu 1.08.2025 o 09:58, Gradzik18 napisał(a): Zamówiłem płytę Asusa Strix B650-A, która ma jakiś wzmacniacz, mam nadzieję, że się sprawdzi No i git, nie doczytałem do końca że już zamówiłeś jak odpisywałem na post 1
Gradzik18 19 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Jeszcze wracając do obudowy, jaką ewentualnie mógłbym wybrać do 300-500 zł bez światełek, ale żeby można było ją kupić w media expert? Edytowane 3 Sierpnia przez Gradzik18
wrobel_krk 851 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Jak ma być duża i przewiewna https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-pc-lian-li-lancool-216-rgb-czarna 1
Gradzik18 19 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia Ok, a co myślicie o ENDORFY Arx 700 Air? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-endorfy-arx-700-air#topVariants
wrobel_krk 851 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Ja nie jestem zwolennikiem bud od spc/endorfry cienkie blachy, wentylatory lubią twrkotac od nowości itp - słaba kontrola jakości bo jak coś to serwis/gwarancja dobrze działa mi wyminili wentylator bez problemów. Zmieniłem potem na bq802 ale to inna półka cenowa/jakościowa Nie żeby tragedia była, Np do biura do kompów brałem ich budy bo tanie i w maire sensowne. Ale często w podobnej cenie są lepsze w innych sklepach 1
kalderon 1 088 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Cienkie blachy mają Ventumy i Signumy, serie Regnum i Arx są w porządku. Ja bym powiedział że Lancool 216 jest stosunkowo kompaktowy.
Gradzik18 19 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia A co z COUGAR MX600? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-cougar-mx600-rgb-czarny
Dirian 669 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Zgadza sie, ARX700 to solidna buda. Jeszcze z bardziej kompaktowych skrzynek można rozważyć 501: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-be-quiet-pure-base-501-airflow-window-czarny Mniejsza, za to fajnie ofiltrowana (w ARX czy LianLi nie ma filtra z przodu, tylko siatka) i z dobrymi wentylatorami. Przy wymianie GPU warto dokupić dodatkowy wentyl 140mm na przód.
kalderon 1 088 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Cougar wygląda dobrze - spora, ciężka, ofiltrowana.
Gradzik18 19 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia Dobra zostaje przy tym Chieftec Night Hunter, postanowiłem kupić dysk Kingston KC3000 1TB
Send1N 4 162 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia 9 godzin temu, wrobel_krk napisał(a): Ja nie jestem zwolennikiem bud od spc/endorfry cienkie blachy, wentylatory lubią twrkotac Arx jest ok, fabrycznie siedzą stratusy które z terkotaniem raczej nie mają problemu, miałem je w rękach i byly całkiem przyzwoite
Gradzik18 19 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Kurde, przyszedł mi ten dysk Kingston KC3000 1TB, ale na tych ponoć gorszych pamięciach i teraz nie wiem czy nie zwracać i nie szukać czegoś innego z podobną specyfikacją?
Dirian 669 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Nie ma sensu, to nadal bardzo dobry dysk nawet na tych nieco wolniejszych pamięciach. 1 1
kalderon 1 088 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 2 godziny temu, Gradzik18 napisał(a): Kurde, przyszedł mi ten dysk Kingston KC3000 1TB, ale na tych ponoć gorszych pamięciach i teraz nie wiem czy nie zwracać i nie szukać czegoś innego z podobną specyfikacją? Te "gorsze" pamięci są trudno zauważalne w syntetycznych benchmarkach i wcale nie są złe. Nie kombinuj. to cały czas świetny dysk. 1 1
Gradzik18 19 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2 godziny temu, Dirian napisał(a): Nie ma sensu, to nadal bardzo dobry dysk nawet na tych nieco wolniejszych pamięciach. Godzinę temu, kalderon napisał(a): Te "gorsze" pamięci są trudno zauważalne w syntetycznych benchmarkach i wcale nie są złe. Nie kombinuj. to cały czas świetny dysk. Chyba macie rację i nie ma co przesadzać 1
Rekomendowane odpowiedzi