Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam Internet mobilny i aby utrzymać stabilne połączenie oraz zmniejszyć pingi w tle muszą być włączone dwa programy:

-LTEinspectur oraz Pingplotter --> bardzo lekkie programy do agregacji sieci oraz stabilności połączenia.

Ze względu na to, że programy są uciążliwe oraz czasochłonne w obsłudze, chciałbym postawić minikomputer na Windowsie aby sobie działał 24/h.

Komputer chciałem wrzucić na poddasze nieużytkowe razem z routerem LTE.

Pytanie czy coś takiego sobie poradzi:

https://allegro.pl/oferta/energooszczedny-i-cichy-mini-komputer-lenovo-m600-8gb-128ssd-win10-17550673191?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_sprzet_pmax&ev_campaign_id=22588977336&gad_source=1&gad_campaignid=22598996317&gbraid=0AAAAAD24kbOgBkkwB0pvVWvW8j8OdnXuh&gclid=Cj0KCQjwtMHEBhC-ARIsABua5iRWwLLr36mxyvVfhLnmrm_I7G_5MgRSMsyJ7SA4tSOflBrp-4SBzQ8aAqzYEALw_wcB

Opublikowano (edytowane)

Od biedy znalazłem jeszcze coś takiego -Lenovo M710s SFF i5 8GB 128GB SSD W10

allegro.pl/lenovom710s. Może w przyszłości wykorzystam ten PC jako NAS.

14 godzin temu, Dirian napisał(a):

Cena jest adekwatna do stabilnosci, prędkości i całkiem eleganckich pingów których internet LTE nigdy nie zapewni.

Co do Starlinka, myślałem o tym ale odstraszała mnie cena -  ponad 1tys. za router+ abonament 150zł, zastanawiam się czy ktoś na forum używa, chciałbym zobaczyć jak to wygląda w praktyce, bo na reddicie narzekają na pingi.

Sporo osób pisze tu o pingach 30-60 i skokach do 900 albo zrywaniu neta w ogóle.

Edytowane przez matakujce
Opublikowano

Montowałem u rodzinki na wsi Starlinka i są zachwyceni, używają od około pół roku. Względem poprzedniej radiowki niebo a ziemia. Pingi podczas gry w CS'a około 40-60. Połączenie jest stabilne, bardzo rzadko są skoki takie by było to odczuwalne podczas rozgrywki. 

Warto sprawdzić, masz 30-dniowy okres próbny. Wiadomo cena jest wyższa, niż internetu LTE, ale komfort korzystania o niebo lepszy. Nawet zwykłe otwieranie stron, YouTube - wszystko dzieje się "od strzała", bez zamulki charakterystycznej dla radiowki czy LTE.