Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry
Zestaw z sygnaturki
Gniazda USB nie chcą mi stabilnie pracować
Słuchawki bluetooth / usb potrafią mieć zakłócenia, przy interakcji z USB czasami mrugną wentylatory
Kiedyś wpinając nowe USB nie wykrywało mi tego, ale jakoś samo się naprawiło
Mam HUBA USB 3.2 z zewnętrznym zasilaczem 12v/3a
Kupiłem extender USB 3.0 na PCI, wydaje mi się że trochę pomogło bo wcześniej bez niego nawet nowych urządzeń często mi nie wykrywało dopóki nie rozłączę coś innego
Mam wpięte około 15 rzeczy na USB, ale nic co by mocno obciążało kontroler (żadnych dysków, 2x pendrive, adapter bluetooth, adapter do słuchawek 5ghz, myszkę, klawiaturę, adapter do pada)
Wyciągałem CPU i wkładałem na nowo, napięcie VCCSA automatycznie ustawiało się na 0.8v, stopniowo zwiększałem do 1.15v ale nie widzę zmian - teraz mam manualnie na 1.05v
Wyłączyłem profil od Intela, bios najnowszy, na ten moment procesor pracuje na offsecie -0.100 i napięciu manualnym 1.25v
Komputer przechodzi wszystkie testy stabilności, ram nie ma błędów, próbowałem customowe plany zasilania, wyłączanie USB selektywnego 
Mam taką listwę zasilającą -> https://www.ceneo.pl/111751127
Myślałem, że przerywanie słuchawek może być od routera, który jest obok - ale dałem go całkowicie dalej po drugiej stronie i raczej nie widzę zmian
Słuchawki potrafią mi się raz na czas rozłączyć
Mam miernik zasilania na USB, cały czas stabilne 5v
Windowsa mam AtlasRectified v.3 na bazie W11 26120, ale wcześniej na normalnym było to sam
Macie jakiś pomysł? Czy trafiłem na ten legendarny problem z intelem 13gen i się po prostu degraduje? 

Edytowane przez req_21
Opublikowano

Może masz za dużo urządzeń podpietych? Ja tak mam u siebie, wszystkie sloty zajęte + hub USB i czasem mi wywala pojedyncze urządzenia ze względu na przepełnione USB.