Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Był zbyt agresywny, brał pod uwagę za dużo zmiennych na czym tracił balans. Powodowało to kuriozalne sytuacje, kiedy trafiałeś na lobby gdzie grało Ci się normalnie (nie mam na myśli, że kosiłeś wszystkich tylko poziom był wyrównany), następny mecz spocony maksymalnie i nagle zastanawiałeś się co jest nie tak, że nagle nie mogę nikogo zabić i ginę więcej razy niż w poprzednim meczu, przez to naturalnie spadało Ci ratio. Trzeci mecz i znowu czujesz, że poziom jest wyrównany - najgorszy był ten kontrast - kto grał wtedy masę godzin ten wie co mam na myśli.

Między innymi dlatego ludzie bali się informacji o SBMM w Battlefield 6.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano

Obecnie SBMM nie jest tak agresywny, nie jest tez idealny oczywiscie i nigdy nie bedzie.

29 minut temu, dawidoxx napisał(a):

SBM no spoko, ale jak to ma działać inaczej? przykładowo wbijasz 1000h w takim codzie i dalej byś chciał grać na  nieogarniętych bobów? To jest progress - jesteś lepszy dostajesz sponcenców :E 

W bfie tez gracze sa dobierani po tych samych czynnikach co w cod, tylko nikt tego nie nazwal oficjalnie sbmm. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Nie tyle gralem, co gram do teraz.

3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

No czyli jednak nie grałeś ;) tyle w temacie. 

Wiadomo że lepiej spłycić wszystko do coda jak się nie ma pojęcia 🤣

Nie umiesz czytac ze zrozumieniem, tyle w temacie.

Wiadomo ze:

W dniu 1.09.2025 o 08:10, Joloxx9 napisał(a):

Strasznie to szybkie bylo i chaotyczne, mapki wydawaly sie zbyt male.

Wiadomo, ze lepiej splycic wszystko do movementu jak sie nie ma pojecia. 

BTW zapomnialem, ze nie mozna miec innych odczuc bo co niektorzy przeciez lepiej wiedza od nas jak cos odbieramy :E 

Swoja droga, skoro to takie nie COD'owe bylo to sie dziwe, ze pare dni po becie wrzucili wpis, ze chocby sam movement przejdzie pewne poprawki zeby byc nieco wolniejszym ale spoko, co ja tam wiem, nastepnym razem zapytam @Phoenix. co powinienem myslec o BF.

1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

BF 6 na mniejszych mapach piechotą = tryb Ground War z Modern Warfare 2019 i nikt mnie nie przekona, że tak nie jest.

Nie wolno tak mowic, na pewno sie mylisz! 

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

No wiec wcale mnie właśnie nie dziwi ze gra nagle przypomina COD'a.

No trzeba być naprawdę ślepym albo ignorantem aby tego nie widzieć.

Przypomina a nie jest.

Kolejny, az dziwne, ze macie takie zdanie jak ja skoro nie wiem o czym mowie podobno :E

1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Dlatego mnie dziwi narzekanie na szybki movment niczym z coda, bo szybciej było nawet w 4 i wspominałem juz wczesniej o tym :D Nie wiem moze niektórym bardziej chodzi o wslizgi, ale te tez były w poprzednich odsłonach 5/2042 ;D 

WY sie skupilsicie na tym movemencie jakby tylko on wplywal na tempo rozgrywki, moze pora sciagnac klapki z oczu i spojrzec na to szerzej? Tempo rogrywki to nie tylko movemnt i nawet sam rozmiar map, ale to jak sa mapy ustawione,  jak szybko mozna sie zrespic, jak dziala uzupelnianie amunicji, zycia etc. Wslizgi/skakanie i ewentualna kara za nie tez. 

Ale nie, bo w w kolko o tym movemencie i nawet idiotyczne tabelki sprintu sa wklejane jakby tylko on wplywal na tempo rogrywki.

Wielcy znaFFFFcy serii :|

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano
10 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Ale nie, bo w w kolko o tym movemencie i nawet idiotyczne tabelki sprintu sa wklejane jakby tylko on wplywal na tempo rogrywki.

To sobie przypomnij betę trójki znawco ;) 

Takie tempo rozgrywki było i we wcześniejszych odsłonach. Tylko że już nie pamiętasz.

14 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Skoro ludzie porównują tez movment to też warto o tym wspomnieć ;) 

15 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Nie umiesz czytac ze zrozumieniem, tyle w temacie.

To skoro grasz do dziś to kiepska masz pamięć.

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To sobie przypomnij betę trójki znawco ;) 

Takie tempo rozgrywki było i we wcześniejszych odsłonach. Tylko że już nie pamiętasz.

Ty chyba serio nie czytasz postow, albo ignorujesz pewne zdania.  I skoro to calosc w odniesieniu do mojego postu to koncze rozmowe bo nie ma sensu, jak nie widzisz roznicy, to spoko Twoja sprawa. 

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ja już nie pisze o movement tylko ogólnie o odczuciach z bety. Zobaczymy co będzie na większych mapkach.

Ale grałem już BF4 i nie ani trochę nie przypomina to bf6. 

Ja rowniez do tego pije, chodzi o glowne odczucia jak gameplay wyglada, kazdy element gry dodaje pewien klocek i mamy co mamy :)

Opublikowano
48 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I bardzo dobrze bo to nie ma być coś co już kiedyś dostaliśmy. Jakbym chciał kalkę bf4 to bym grał w bf4 :D 

Zgadzam się.

Nie pisze ze BF6 jest zły, tylko że beta po prostu kojarzyła mi się z COD'em za bardzo. :D

I nie, tempo BF3 nawet w połowie nie było tak dynamiczne jak w BF6

To zapewne kwestia projektu map i innych drobnych elementów które składają się w calosc, bo jak spojrzeć to faktycznie postać w BF3 porusza się z podobna predkoscia. Ale mouvement to nie tylko prędkość biegania.

Widać ze potyczki są mniej agresywne i ADHD.

W BF6 jest często jeden wielki clusterfuck.

W jakim celu tyle osób by na to narzekało skoro gra jest super. To nie ma kompletnie sensu. Chyba ze faktycznie coś (jak widać) w tym jest.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Zgadzam się.

Nie pisze ze BF6 jest zły, tylko że beta po prostu kojarzyła mi się z COD'em za bardzo. :D

I nie, tempo BF3 nawet w połowie nie było tak dynamiczne jak w BF6

To zapewne kwestia projektu map i innych drobnych elementów które składają się w calosc, bo jak spojrzeć to faktycznie postać w BF3 porusza się z podobna predkoscia. Ale mouvement to nie tylko prędkość biegania.

Widać ze potyczki są mniej agresywne i ADHD.

W BF6 jest często jeden wielki clusterfuck.

W jakim celu tyle osób by na to narzekało skoro gra jest super. To nie ma kompletnie sensu. Chyba ze faktycznie coś (jak widać) w tym jest.

WTF? jak to jest, ze napisalem to samo przed Toba i Ty dostajesz upvote od @Phoenix. gdzie doslownie godzine wczesniej na te same slowa cisnal po mnie, ze nie gralem/nie pamietam i sie nie znam? Serio jedno wielkie WTF.

Opublikowano

Nie wiem. :D

Niech ktoś znajdzie lepszy filmik z BF3 (bo ja szukałem z bety a tych mało dosyć w jako takiej jakości) który przypominałby to co się dzieje w BF6.

CC w BF3 - to chyba najbliżej bety BF6 co jest w 3.

Tu BF4 na ciasnej mapie.

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

WTF? jak to jest, ze napisalem to samo przed Toba i Ty dostajesz upvote od @Phoenix. gdzie doslownie godzine wczesniej na te same slowa cisnal po mnie, ze nie gralem/nie pamietam i sie nie znam? Serio jedno wielkie WTF.

Spokojnie, nie bierz tego tak do siebie, dopiero zasiadlem do kompa i bede przegladal te filmy i ew odpisywal, a lajk poszedl na szybko z fona ;) 

offtop:

#cheaty

Według badań, najpopularniejsze cheaty z grafiki generują rocznie od 12 do 73 mln. dolarów przychodu.

Od 30 000 do 174 000 klientów płaci miesięcznie od 10 do 240 dolarów za cheaty.

Najpopularniejszy jest Engine Owning, który odwiedzany jest przez około 500 000 osób miesięcznie, prawdopodobnie dlatego, że oferuje jedne z najtańszych cheatów w cenach od 10 do 20 dolarów.

https://www.techspot.com/news/109030-study-uncovers-dark-market-making-millions-video-game.html

543114830_723918193983883_20216155235043327_n.thumb.jpg.2d266f4ceb61ea091aab999d9a903656.jpg

Opublikowano

Od zakończenia  bety BF6  pogrywam sobie w BF5   i  serio trafić na mecz bez czitera   to naprawdę sukces   . Praktycznie w każdym  meczu  jest przynajmniej jeden   odpaleniec co   sadzi tylko HS z  każdego miejsca  na mapie  .

Wczoraj  chciałem wieczorem   zagrać meczyka  to po dołączeniu do gry  w 2 -3 min  miałem 0-7K/D  ,  co resp to HS   .

Jak  w BF 6  tez tak będzie ,a widziałem filmy z bety ze  takie  akcje były to ta  gra umrze w  dniu premiery .

Opublikowano

W BF42 po promce też trafiają się teraz dziwne typy. LvL stosunkowo niski a k/d typa tak z 3 lub 4 razy wyższy niż inni. Za taką cenę warto "przetestować" antyczita by wejść na pełnej w BF6.

Brawo ĘĄ

Opublikowano

Bo to nie jest nigdy tak, ze cziterow nie bedzie, jest aktualizacja oprogramowania i nastepnie antyczit dostaje na nie aktualizacje. Niemniej o cziterow bym sie nie martwil w tej grze. Plaga to jest w takim cs go czy cod gdzie antyczit nie dziala ;D

Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Bo to nie jest nigdy tak, ze cziterow nie bedzie, jest aktualizacja oprogramowania i nastepnie antyczit dostaje na nie aktualizacje. Niemniej o cziterow bym sie nie martwil w tej grze. Plaga to jest w takim cs go czy cod gdzie antyczit nie dziala ;D

a wiesz po co jest CS :E ? Zeby tam milosnicy shooterow i haxow sobie grali aby w innych gral byl spokoj :E 

• Haha 2