Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i fajnie. Rebirth bardzo mi się podobał, choć momentami było w nim trochę za dużo zapychaczy - czyszczenie mapy z powtarzalnych aktywności Ubisoft-style potrafiło męczyć. Szczególnie odhaczanie całej listy zadań Chadleya - coś okropnego. :E Mam nadzieję, że tym razem świat będzie zapełniony w bardziej sensowny sposób.
Gra ma zadebiutować wiosną 2027 roku i ukaże się jednocześnie na wszystkich platformach.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Najlepsze w tej odsłonie były relacje pomiędzy bohaterami.

Spoiler

Po śmierci Aerith to już nie będzie to samo :( 

Ale i tak czekam, niech domkną wszystkie wątki i zaczną robić kolejne remake'i!

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Trzeba szanować tych, którzy szanują nas.

Po męczącym(sam wiesz o co biega) Rebirth to chcę żeby mnie szanowali jako gracza, nie stanę w kolejce po preorder ani nie kupię na premierę. Podziękuję jak dostanę Rebirth część 2. 

Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Po męczącym(sam wiesz o co biega) Rebirth to chcę żeby mnie szanowali jako gracza, nie stanę w kolejce po preorder ani nie kupię na premierę. Podziękuję jak dostanę Rebirth część 2. 

Powiem tak - nie wyobrażam sobie, by po zakupie 2 gier z trylogii, na które poświęciłem sporo kasy i mnóstwo czasu (łącznie jakieś 170-180h), nie kupić jej finałowej odsłony, by zakończyć tą przygodę.

Tak, mnie też Rebirth cholernie wymęczył - nikt mi nie zwróci tych prawie 50h na samego Chadleya i jego debilne questy - robiłem, bo liczyłem że gra mi to jakoś wynagrodzi, zamiast tego dostałem kopa w dupę. Tak, mi też nie podobały się wprowadzone pewne zmiany fabularne i rozbicie pięknego, bardzo emocjonującego finału z Aerith przez odpały Clouda. 

Ale nie oceniam, bo jeszcze nie widziałem zakończenia. Może być tak, że twórcy przez te wszystkie zmiany nie znajdą złotego środka żeby z tego wybrnąć i finał okaże się jedną wielką, rozczarowującą porażką. Ale może uda im się tak to wszystko połączyć w całość, by to miało jakiś większy sens. Zobaczymy.

Na ten moment z pewnością kupuję. Jedna z niewielu gier, w które po prostu chcę zagrać. 

• Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Jak po polsku to biorę na premierę w edycji deluxe, bez względu na cenę. Trzeba szanować tych, którzy szanują nas.

Nie wiem po co by teraz nagle dali jak wcześniej nie było.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie wiem po co by teraz nagle dali jak wcześniej nie było.

Bo zmienili strategię. W dupie mają już całe te ex'y, bo skończyło się to dla nich katastrofą sprzedażową Rebirth na PS5, i nie zmieniły tego ani dobre recenzje ani extra kasa od Sony. Wewnętrzne analizy musiały wykazać, że wydanie Revelation jako ex'a skończy się jeszcze gorszą porażką niż z Rebirth. Sporo graczy PC'towych - ze mną włącznie - ma w dupie ogrywanie gier rok, 2 czy 3 lata po ich premierze na Playstation, gdzie człowiek w międzyczasie dowie się całej fabuły z neta albo obejrzy o jeden filmik za dużo na YT. Shift Up też ma to gdzieś i wyda Stellara jednocześnie na wszystkie platformy, bo odniósł duży sukces na PC a wie że wydając premierowo będzie miał jeszcze większą sprzedaż. Rynek PC jest ogromny, kompletną bzdurą jest ignorować go w obecnych czasach.

Dziwi mnie tylko, że Rockstar nadal trzyma się tej swojej wieloletniej tradycji z wpierw konsole potem PC, bo wiadomo recki pewnie będą 9/10 10/10 ochy achy GOTY itd. a ogra jedynie mały procent graczy.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
7 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Na ten moment z pewnością kupuję. Jedna z niewielu gier, w które po prostu chcę zagrać. 

Masz rację, że muszę poznać koniec trylogii ale póki co nie zamierzam kupować na premierę, z tym kupnem pewnie poczekam, zobaczymy też jak z ceną, np może cena na GMG z kontem bronze będzie atrakcyjna to się skuszę ale ogólnie mogę poczekać z kupnem na premierę. Do 2027 jest jeszcze daleka droga.

Opublikowano
5 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Bo zmienili strategię. W dupie mają już całe te ex'y, bo skończyło się to dla nich katastrofą sprzedażową Rebirth na PS5, i nie zmieniły tego ani dobre recenzje ani extra kasa od Sony. Wewnętrzne analizy musiały wykazać, że wydanie Revelation jako ex'a skończy się jeszcze gorszą porażką niż z Rebirth. Sporo graczy PC'towych - ze mną włącznie - ma w dupie ogrywanie gier rok, 2 czy 3 lata po ich premierze na Playstation, gdzie człowiek w międzyczasie dowie się całej fabuły z neta albo obejrzy o jeden filmik za dużo na YT. Shift Up też ma to gdzieś i wyda Stellara jednocześnie na wszystkie platformy, bo odniósł duży sukces na PC a wie że wydając premierowo będzie miał jeszcze większą sprzedaż. Rynek PC jest ogromny, kompletną bzdurą jest ignorować go w obecnych czasach.

Dziwi mnie tylko, że Rockstar nadal trzyma się tej swojej wieloletniej tradycji z wpierw konsole potem PC, bo wiadomo recki pewnie będą 9/10 10/10 ochy achy GOTY itd. a ogra jedynie mały procent graczy.

I myślisz że ktoś kupi tylko 3 jak nie ograł tamtych dwóch?:boink:

Opublikowano
24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

I myślisz że ktoś kupi tylko 3 jak nie ograł tamtych dwóch?:boink:

Odin rusz głową. Ci co kupili obie części na konsole/PC na 99% kupią finał, sporo innych kupiło remake/rebirth na promocjach, do tego będzie ich w uj przed premierą revelation żeby jeszcze podkręcić sprzedaż.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ale ja mówię o polskich napisach że po co mają teraz dawać jak wcześniej nie było.

Na PC jest spolszczenie, jako że tworzy je grupa który jest na rynku wiele lat, wydawca poprzez nieoficjalne kanały może zdawać sobie z tego sprawę.

8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Na pewno nie będę wracać, kiedyś zagram w trzecią część i starczy. 

No ja też nie wrócę ani do remake, ani tym bardziej rebirth. Sorry ale wartość rebirth jako open worlda jest zerowa.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Do dwójki chyba dalej ich nie ma.

Jeszcze trochę

image.png.73bfe944c195f68225105df36c4e98dc.png

Przy okazji: 

Skala otwartego świata w nowej odsłonie ma być wręcz gigantyczna. Reżyser potwierdził, że produkcja będzie zawierać nie tylko zupełnie nowe, nieodkryte dotąd regiony, ale także kompletny zestaw kontynentów znany z ogromnego Final Fantasy 7 Rebirth. Odwiedzone wcześniej lokacje zostaną jednak zapełnione świeżą zawartością, potworami oraz minigrami. Tak potężna zawartość niesie za sobą obawy o rozmiar gry na dyskach twardych konsol PlayStation 5, a także o konieczność zaopatrzenia się w pojemne karty pamięci przez przyszłych użytkowników platformy Nintendo Switch 2.

200h+ jak nic. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Wstrzymajcie lejce, to w końcu PPE - typowy clickbait z ich strony. Oficjalnie nie ma potwierdzenia, że gra będzie po polsku, a ktoś tam w sekcji komentarzy słusznie zauważył, że to mogłyby być po prostu automatycznie wygenerowane napisy przez algorytm YouTube/AI.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Może będzie aktualizacja starych wersji, nie wiadomo. Na pewno nie będę wracać, kiedyś zagram w trzecią część i starczy. 

Mam savey z Part I i II więc będę miał dodatki w Part III za ukończenie :yuppie:

Edytowane przez azgan
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Wstrzymajcie lejce, to w końcu PPE - typowy clickbait z ich strony. Oficjalnie nie ma potwierdzenia, że gra będzie po polsku, a ktoś tam w sekcji komentarzy słusznie zauważył, że to mogłyby być po prostu automatycznie wygenerowane napisy przez algorytm YouTube/AI.

image.png.48122c12cca7fc77f18f4a7066e721df.png

• Haha 1