Skocz do zawartości

BF6  

143 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@galakty To jest ostatni dobry a może nawet najlepszy BF. Klimatem miażdży wszystkie części. Dla mnie świętością jest BF2 ale 1-ka nadrabia to właśnie klimatem i skalą. Wojna totalna na ziemi, wodzie i w powietrzu. Dodać do tego piękne i dobrze zaprojektowane mapy, na których każdy tryb działał jak trzeba: podbój, przełamanie, szturm, linia frontu itd. Ewentualnie można czepić się systemowi odblokowywania broni bo odblokowywało się broń z takim czy siakim celownikiem. No ale cóż. Jakoś musieli zrekompensować brak pierdyliona celowników, chwytów, laserów itp. Sweet Spot u snajpera też irytował ale to są pierdoły.

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, galakty napisał(a):

Wiecie co, zainstalowałem BF1 i to jest takie dobre i orzeźwiecające po BF2042 i BF6, że głowa mała :E W końcu klasy mają sens :E 

Bo tu klasy i tempo rozgrywki robi cala robote bo sama gra nie ejst zadnym arcydziełem ale kluczem jest to, ze nie trzeba sie tak pocic z adhd xD

• Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, skypan napisał(a):

@galakty To jest ostatni dobry a może nawet najlepszy BF. Klimatem miażdży wszystkie części. Dla mnie świętością jest BF2 ale 1-ka nadrabia to właśnie klimatem i skalą. Wojna totalna na ziemi, wodzie i w powietrzu. Dodać do tego piękne i dobrze zaprojektowane mapy, na których każdy tryb działał jak trzeba: podbój, przełamanie, szturm, linia frontu itd. Ewentualnie można czepić się systemowi odblokowywania broni bo odblokowywało się broń z takim czy siakim celownikiem. No ale cóż. Jakoś musieli zrekompensować brak pierdyliona celowników, chwytów, laserów itp. Sweet Spot u snajpera też irytował ale to są pierdoły.

25 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bo tu klasy i tempo rozgrywki robi cala robote bo sama gra nie ejst zadnym arcydziełem ale kluczem jest to, ze nie trzeba sie tak pocic z adhd xD

Oj tak, tempo jest dużo wolniejsze i tego w sumie oczekuję od BF. Od szybkiej akcji zawsze były CoDy, skakanie, bieganie i ślizgi, a tutaj bardziej taktyka i współpraca zespołowa. 

Brak celowników i super stabilizacji też wymusza inną rozgrywkę, ja już wiem że do BF6 nie wrócę (próbowałem 3 razy) i sobie będę w BF1 pykał dla frajdy, grałem wieki temu i muszę klasy wbić od zera bo mam 0 lvl :D 

Opublikowano

Niestety, ja już się zrobiłem "stary" i nie mam czasu ani ochoty szlifować umiejętności by się w tym odnaleźć. Dużo lepiej czuję się w wolnych grach, symulatorach. Jak jeszcze łaziłem do technikum to pykałem non stop w takie esportowe tytuły, ale teraz... :E 

Byłem bardzo zaskoczony gdy w BF1 jako snajper grałem na tyle długo, by mi zabrakło amunicji. W BF6? Ledwo się wychylę i ginę. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Phoenix. Ai mówi mi, że średni wiek graczy na świecie to 41 lat. W Europie 31-32. Wyliczenia obejmują także gry mobilne. Wiadomo, że każdy z graczy "wychował" się na danym typie gier i można zakładać, że ktoś kto cisnął tylko napierdalanki z upływem lat nadal będzie preferował taki styl rozgrywki. Tylko PESEL jest bezwzględny. Demografia też. Więc może styl ADHD z biegiem czasu będzie tracił na sile na rzecz wolniejszej rozgrywki. Tylko tu wchodzą casualowi gracze, których wg Ai jest obecnie 70-80% na świecie. Więc może gry będą wolniejsze ale będą tak "tępe i proste", że dla tych pozostałych 20% będą nieakceptowalne. Już teraz są tępe i proste a może być jeszcze gorzej. Pożyjemy, zobaczymy. Jeden dłużej, drugi krócej ;)

• Upvote 2