Squire 1 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Cześć wszystkim. Zakupiłem nowy monitor - Gigabyte G25F2 i po odklejeniu naklejek zabezpieczających wzdłuż ramek matrycy zostały po nich ślady (odbarwienia?) widoczne na załączonych zdjęciach - stety, niestety naklejki były przyklejone bezpośrednio na matrycy. Próbowałem delikatnie przetrzeć ekran ściereczką z mikrofibry na sucho i na mokro z płynem do czyszczenia ekranów, ale nic to nie dało. Moje pytanie brzmi, czy istnieje jakiś sposób, który bezpiecznie pozwoli pozbyć się śladów po naklejkach, czy zostaje mi już tylko zwrot/reklamacja monitora? 1
AndrzejTrg 2 755 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Jest to klejące? Może się nie znam, ale takie coś nie powinno mieć miejsca. Ja bym zgłaszał na reklamację, próbując to wyczyścić możesz sobie większego bajzlu narobić. 1
Squire 1 Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia 4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Jest to klejące? Może się nie znam, ale takie coś nie powinno mieć miejsca. Ja bym zgłaszał na reklamację, próbując to wyczyścić możesz sobie większego bajzlu narobić. Nie widzę tam żadnych pozostałości po kleju, dotknąłem nawet opuszkiem palca i również nie czuję tam nic klejącego, więc chyba wszystko wskazuje na odbarwienie
AndrzejTrg 2 755 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) Oj to już grubsza sprawa, jak to nie jest ślad po kleju, a nawet jakby był to ktoś ładną manianę odwalił więc poczekaj na bardziej obeznanych userów może coś podpowiedzą. Edytowane 21 Sierpnia przez AndrzejTrg
Squire 1 Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia Ogólnie te ślady widać pod światłem od słońca lub od lampki, nie widać ich na matrycy przy włączonym monitorze i podczas użytkowania.
Send1N 4 199 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) izopropanol + mikrofibra i próbuj kolistymi ruchami kawałek tego śladu ruszyć, jak nie zejdzie to nic nie zrobisz, tylko żeby ci nie przeszło przez myśl użyć acetonu lub rozpuszczalnika musi to być alkohol który nie rozpuszcza plastiku. Edytowane 22 Sierpnia przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi