domko17 0 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Witam mam problem z małymi zacinkami w grach, tu na przykładzie w grze world of tanks WOT ZACINKI
Galvatron 46 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Podaj konfigurację komputera. Sprawdź czy CPU lub GPU się nie przegrzewa. W trybie awaryjnym usuń sterownik graficzny za pomocą narzędzia DDU, a następnie zainstaluj go na świeżo.
Pan Mateoo 452 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Nie wchodz do trybu awaryjnego bez odpowiedzi na pierwsze 2 podpunkty wyzej bo mozesz spieprzyc cos temperatury sprawdz HWINFO - interesuje cie cpu i gpu 1
Send1N 4 183 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Na filmie widać że fps jest bardzo zmienny stąd mogą pojawić się takie szarpania, polecam zrobić lock do takiej wartości poniżej której już nie spada czyli np do 110 patrząc na to video + dodatkowo włączyć synchronizację najlepiej freesync/gsync jeżeli ekran wspiera te technologię. Edytowane 26 Sierpnia przez Send1N
domko17 0 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Ryzen 3600 rtx3060 Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max. nie zawsze też takie ścinki są. kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ?
Grolshek 518 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 9 godzin temu, domko17 napisał(a): Ryzen 3600 rtx3060 Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max. nie zawsze też takie ścinki są. kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ? Ale przecież użycie karty graficznej właśnie powinno być w okolicach 90%+.
Send1N 4 183 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 13 godzin temu, domko17 napisał(a): kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ? Jeżeli jakiś program w tle ci w czasie gry regularnie nagrywał czy robił zdjęcia to jak najbardziej, z windowsową opcją "DVR Z GRY" potrafiło być to samo swego czasu a ta opcja była standardowo po instalacji systemu włączona sam nie wiedziałem kiedyś o co chodzi jak nagle któregoś dnia zaliczyłem w csie konkretny spaek wydajności i ciągłe ściny okazało się że przez cały czas automatycznie windows mi trzaskał screenshoty podczas gry
Krystian03 12 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Mam taki komputer gdzie co równo 30 minut jest lekki ale zauważalny lag i do tej pory nie wiem co jest przyczyną
Send1N 4 183 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Pobierz ten program https://www.resplendence.com/latencymon uruchom go zielonym trójkątem w lewym górnym rogu i zostaw niech działa w tle, po wystąpieniu tego "laga" zobacz jak wygląda wykres (czy czasem nie poleciał gdzieś na czerwono) jeśli tak wrzuć screena.
Rekomendowane odpowiedzi