Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

szukam nowego monitora 34 cale 3440x1440 i wpadł mi w oko philips  34M2C5501A/00 (1400 zł przy czym do końca sierpnia jest jakiś kod na 150 zł na gry)

monitor na matrycy VA, 180 hz, głośniki, regulowana wysokość, vesa, itd.

najbardziej mnie ciekawi funkcja 3 stronnego ambiglow (coś pewnie podobne do ambilight z telewizorów). opis ze strony neonet "Ambiglow tworzy na ścianie za monitorem poświatę, której barwy dopasowane są do wyświetlanego obrazu. Dzięki temu ekran jest wizualnie powiększony, a jego granice zacierają się optycznie."

czy ktoś korzystał z tej funkcji lub ewentualnie z ambilight i może się wypowiedzieć czy warto? 

Pozdrawiam 

Opublikowano
11 godzin temu, galakty napisał(a):

Lepiej sobie kupić dodatkowy zestaw Ambilight, aplikację i efekt będzie dużo lepszy. Wieki temu korzystałem i robiło robotę. 

i tak chce kupić monitor więc ten z ambiglow byłby ok jeśli patrzeć na parametry

11 godzin temu, kamilos69 napisał(a):

Ogólnie ambiglow w teorii jest spoko ale niestety nie działa to tak jak powinno. 

co masz na myśli pisząc że nie działa poprawnie?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam ambilight Philipsa w swoim telewizorze 49'. I tak ze swojego doświadczenia to do oglądania filmów, to jak najbardziej się to sprawdza, a efekt jest całkiem fajny(zwłaszcza na białej ścianie w godzinach wieczornych). Ale jak używałem jeszcze TV jako monitor do PS4 - to w gierkach, zwłaszcza przy jakichś szybszych ruchach kamery to telewizor nie nadążał ze zmianą koloru, gubił się i ogólnie efekt był średni. Także do oglądania filmów, to jak najbardziej, a do grania bez szału

Edytowane przez HenioElektryk