nalewator 50 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Powitać., Jak w temacie potrzebna pomoc ,doradztwo w wyborze obudowy. Jako że moja buda jest z 2007r chciałbym ją wkoncu wymienić. Moje priorytety. 1.Ma się zmieścić płyta ful ATX 2.Ma być wyciszona 3.Zero ledów i innych światełek 4.Brak okna 5.min 2 wentylatory (a najlepiej 3) w standardzie 6. Ma pomieścić 2 dyski 3,5" i 4 dyski 2.5" (najlepiej jakby miała jakieś klatki montażowe na dyski) 7. Dobrze jakby miała czytnik kart SD ale to raczej jako bonus. 8. Kolor czarny (mogą być jakieś wstawki ale żadnej iluminacji) Obudowa może też być używana cena max 400zł. Za wszelkie sugetie ,dzięki z góry
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Zerknij na nową pure base 500 https://hard.rozetka.pl/365870403/p365870403/?utm_medium=cpc&utm_source=ceneo&utm_campaign=ceneomain&utm_content=365870403 1
nalewator 50 Opublikowano 2 Września Autor Opublikowano 2 Września Ładna ta buda , nie jakaś wielka i opinie ma dobre , mocno biorę pod uwagę. Szkoda tylko ,że przedni panel z tworzywa
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Tak swoją drogą to mając teraz budę z 2007 pewnie obieg powietrza nie jest zbyt dobry i dalej po latach chcesz iść w piekarnik? w wyciszanych budach z zabudowanym frontem wentylatory muszą pracować ze znacznie większymi obrotami aby nadgonić a i tak często jest znacznie gorzej niż w takich z pełni otwartym frontem nastawionych na "airflow"
nalewator 50 Opublikowano 2 Września Autor Opublikowano 2 Września Niby racja ale u mnie temperatury na drugim planie są (mają się mieścić w ramach przewidzianych przez producenta podzespołów), priorytetem jest cisza. Nigdy nie włożę do tego kompa jakiś prądożernych gratów (grafika z max 1 wtyk 8 pin) proc tez raczej zawsze na UV. Obecna obudowa w niczym mi nie przeszkadza, może i piekarnik ale za to cichy, tylko się znudziła. 1
Latest Trick 48 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Wywal kompa z pokoju + kvm albo optyczne kabelki
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Zobacz sobie jeszcze fractal define R5, lepiej wyciszona od pure base 500 ale nieco przekracza budżet https://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r5-fd-ca-def-r5-bk-690823/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=5867f86b-3002-46d8-6541-4e8590ad3f03 1
Rekomendowane odpowiedzi