Skocz do zawartości

UPGRADE 3000zł - Hobbystyczne montowanie filmików, obróbka zdjęć Photoshop, sporadyczne granie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, damilele napisał(a):

Czy na takim komplecie mój zasilacz to uciągnie czy mam szybko do sklepu jechać kupować zasilacz żeby to dziś udźwignęło ?

Odpali, uciągnie. Ten zestaw nie zje więcej niż 350-400W. W przyszłości jak trafisz jakiś lepszy zasilacz to możesz wrzucić, dla świętego spokoju 😁

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Zobaczysz, obstawiam że będzie dobrze.

Pamiętaj że AM5 potrafi dość długo trenować pamięć po pierwszym złożeniu podzespołów, więc nie panikuj że ekran czarny :D 

Jak długo ? Bo wydaje mi się że za długo, płyta przez chwilę świeciła jakimiś diodami na czerwono potem grały orkiestrę, znikają i ekran czarny, PC wentylatory chodzą wszystko się uruchamia ale ekran czarny. Te diody na płycie za każdym uruchomieniem 

Opublikowano
3 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Nawet kilka minut z moich doświadczeń. Generalnie jeżeli nie świeci na stałe żadna dioda to już dobry znak, bo one zapalają się światłem ciągłym przeważnie przy awarii jakiegoś wskazanego komponentu.

Jak pusty dysk bez Windowsa w USB to powinien wzbudzać się do biosu czy jak ?

Bo ekran nic nie wyświetla, diody się chwilę świecą a potem znikają ale na ekranie nic się nie wyświetla od 5 min 

Opublikowano (edytowane)

Tak, powinien wstać do uefi. Jeżeli nie podniesie się przez te kilka minut to próbuj przepinać gniazda na karcie na inne, ew. z jedną kością uruchamiać etc. Tak czy inaczej, jeżeli diody pogasły to jak dla mnie błędów sprzętowych nie ma.

Jaki to model płyty dokładnie ?

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
14 minut temu, damilele napisał(a):

Jak pusty dysk bez Windowsa w USB to powinien wzbudzać się do biosu czy jak ?

Bo ekran nic nie wyświetla, diody się chwilę świecą a potem znikają ale na ekranie nic się nie wyświetla od 5 min 

Nie podłączyłes czasem monitora do płyty głównej zamiast do karty graficznej?