Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i niestety wszystko się posypało. Sklep w którym złożyłem PC poleciał w kulki i na dziś od 23.09.2025r. przesłał mi tylko obudowę. Żadnych z ich strony informacji tylko ja musiałem się kontaktować i dopiero w poniedziałek, że głośniki i zasilacz uszkodzony i czy mogą wysłać bez tego z korektą fakturą i się zgodziłem i cisza. Wczoraj o 15.00 się kontaktuję i gościu nic nie może powiedzieć bo po prostu nie wiem no to formularz i rezygnacja. Obudowę odesłałem dziś i  z drugiego sklepu monitor też oddałem bo nie ma sensu trzymania. Kuźwa dziecko szczęścia ze mnie... 

Opublikowano
4 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

To lipa a to co teraz bedziesz bral? Moze te same podzespoly ale z innych sklepow?

Proszę mi to polecić tylko z bardzo dobrego sklepu bo to co odwaliło oleole to są jaja. Brałem produkty które były wyświetlane jako dostępne od ręki.  Ale muszę poczekać chyba do końca tygodnia jak dobrze  pójdzie do rozwiązania umów ratalnych. 

Opublikowano

Euro RTV ma raty 0% i Media Expert, opinie moze różne chociaz na Euro nie mogę narzekac. Ja reklamowałem monitor w Euro i bez problemu zwrocili kase i wszystko ogarniete w sklepie na miejscu. Ostatnio reklamowałem myszke i tez spoko wszystko ogarneli, troche czekania ale myszka przyszla nowa z gwarancji.

Opublikowano
19 minut temu, Dirian napisał(a):

Euro RTV ma raty 0% i Media Expert, opinie moze różne chociaz na Euro nie mogę narzekac. Ja reklamowałem monitor w Euro i bez problemu zwrocili kase i wszystko ogarniete w sklepie na miejscu. Ostatnio reklamowałem myszke i tez spoko wszystko ogarneli, troche czekania ale myszka przyszla nowa z gwarancji.

No oleole to jest euro... U mnie dali ciała po całości. Jak wspomniałem wyżej od ich strony zero kontaktu. 

Opublikowano

No pany jutro myślę, że już wszystko będzie umorzone i mogę na nowo zakupić. Ktoś polecam jakiś konkretny sklep gdzie wszystko dostaję od ręki?

To jest to co poprzednio zakupiłem ale nie doszło do sukcesu:

Płyta główna Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7

Pamięć ram Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000 CL30 Szary

Procesor AMD Ryzen 7 9800X3D BOX (100-100001084WOF)

Karta graficzna Zotac Gaming GeForce RTX 5080 SOLID CORE OC 16GB GDDR7 256bit DLSS 4

Zasilacz MSI MPG A850G PCIE5 850W 80+ Gold Czarny

Chłodzenie powietrzne be quiet! Pure Rock Pro 3 Czarny

Dysk ssd Lexar NM790 4TB PCIe Gen4 x4

Obudowa be quiet! Silent Base 601 Window Black Czarny

Monitor ASUS ROG Strix XG27ACDNG 26.5" QD-OLED 2560x1440px 360Hz 0.03 ms [GTG]

Głośniki komputerowe Głośniki EDIFIER MR4 2.0

Z tego co widzę to nigdzie nie dostanę z jednego sklepu xD

Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.09.2025 o 14:38, Crew 900 napisał(a):

Do gier. Do tych 12 tys. mogę podskoczyć jak coś. I wołałbym wszystko wziąć z jednego sklepu. Ten OleOle mi odpowiada bo na wszystko ratki 0% a w media expert jednak nie na wszystko. 

A może walić te rtx`y i wziąć 9070 xt ? Bo na Ray Tracing to mi nie zależy. 

W euro rtv jest teraz 30 rat 0%z tego co widze i na procki, płyty, obudowe, ram, grafike itp.

Teraz doczytałem co pisałeś. Umowa ratalna w moim przypadku była rozwiązywana po chwili. Nigdy nie miałem problemów z Euro lube mediaexpert. 

Edytowane przez marcin0218
Opublikowano
3 godziny temu, marcin0218 napisał(a):

W euro rtv jest teraz 30 rat 0%z tego co widze i na procki, płyty, obudowe, ram, grafike itp.

Teraz doczytałem co pisałeś. Umowa ratalna w moim przypadku była rozwiązywana po chwili. Nigdy nie miałem problemów z Euro lube mediaexpert. 

No liczyłem, że dziś już wszystko się zamknie ale jeszcze obudowa co zwróciłem rata jest a dokumenty wczoraj dostałem i status też, że rozliczone no i jeszcze monitor nie rozliczony z media expert. 

Opublikowano

Ja pier. Wziąć raty kilka minut ale żeby sklep oddał to już się ciągnie. Mam od środy kwit, że zdałem monitor i napisałem dlaczego nie jest jeszcze rozliczone a klienta odpisała, że mają na to 30 dni co jest niezgodne z Art. 56 ust. 2 Ustawy o kredycie konsumenckim który mówi, że sklep ma max 14 dni.

• Haha 1
  • Upvote 1